СБУ: В Україну намагалися проникнути терористи з "Аль-Каїди"

У 2004 році СБУ запобігла злочинній діяльності 6 громадян України, які намагалися передати представникам іноземних держав відомості, що становлять державну таємницю і конфіденційну інформацію, яка є власністю держави.

 

Як наголошу?ться в звіті "Про основні підсумки діяльності СБУ у 2004 році", проти цих осіб порушено кримінальні справи за статтями 111-ю ("державна зрада") і 330-ю (передача або збір відомостей, які становлять конфіденційну інформацію, що ? власністю держави) Карного кодексу України. На сьогодні ці справи розглядають суди.

Спецслужба протягом року не допустила реалізації подібних протизаконних намірів десятьма громадянами України, СБУ також винесла у відповідності з 8-ю статтею закону "Про контррозвідувальну діяльність" офіційні попередження 45 українцям і 3 іноземцям, залученим до співпраці спецслужбами і правоохоронними органами іноземних держав, повідомля? "?нтерфакс-Україна.

Також у 2004 році працівники СБУ розкрили ряд терористичних проявів, заборонили в?їзд на територію України 161 учасника руху "Талібан" і терористичної організації "Аль-Каїда" (в рамках виконання резолюції Ради безпеки ООН), вжили заходів з метою блокування руху фінансових і матеріальних ресурсів, призначених для фінансування незаконних во?нізованих формувань і міжнародних терористичних організацій.

За результатами діяльності Державного департаменту контррозвідувального захисту економіки України в державний бюджет було повернуто близько 115 млн. грн. і фінансово-матеріальних цінностей на суму більше ніж 300 млн. грн. Співробітники департаменту повернули з-за кордону незаконно вивезені валютні і матеріальні цінності на суму більше ніж 110 млн. грн.

 

17 січня 2005р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів