Про озеро Синевір

Я не можу ставити оцінки озеру Синевир, тому що вся Україна вже й так його знайшла. Але проїхати повз наша команда не змогла. Тож ось вам Синевир, розповідаю по порядку.

 

Дорога на Синевир цілком нормальна, місцями гарна, а десь узагалі чудова. Все та сама траса Київ-Чоп, поворіт на Міжгіря ― і ще близько 50 кілометрів углиб Закарпаття.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Будете під’їжджати до Синевиру, не забудьте заскочити у Ведмежий парк (близько 8 км до), дітям буде цікаво: флегматичні бурі ведмедики живуть у своєму природному середовищі, до гостей звикли, дітей не їдять. Дорослих, до речі, теж.

Біля в’їзду на територію Синевирського заповідника з озером є стоянка, але краще не пожалійте 25 гривень за в’їзд легковушки і піднімайтеся прямо до озера, тому що йти досить довго.

І от ми тут ― їхали, їхали, і, нарешті, в’їхали.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Чарівне озеро зустріло нас дощем, сирістю і порожніми мокрими столиками для потенційно жвавої торгівлі китайськими карпатськими сувенірами.

Тому ми відправилися тестувати місцеве кафе «Трембіта», розташоване навпроти озера. Свіжа форель, запечена з овочами, трохи скрасила наше бесперспективне очікування сонечка і тепла, тому фотозвіт вийшов світлим і яскравим, незважаючи на туман і мряку.

Я завжди трохи гублюся, коли стоїть завдання описати живописний пейзаж. Впевнена, справа в тому, що мені треба читати більше книг і тягати звідти яскраві образи.

Але скажу, як можу: коли ти виходиш на дерев’яний оглядовий майданчик і перед очима постає блакитне чайне блюдце в обрамленні гір і смерекового намиста, ти просто перестаєш дихати хвилини на дві.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Потім ці дві хвилини минають і настають наступні п’ять, коли ти вбираєшь усю цю силу і пишаєшся до сліз тим, що озеро Синевир ― це Україна.

Наступні хвилини і години ― вільний час, коли ти можешь вдосталь нафотографуватися, зачекінитися, викласти фоточку у фейсбуці і купити пакунок білих грибів і два магнітики ― за 7 і 15 грн.

Власне це все.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

З дітьми на Синевирі робити взагалі немає чого: ані купатися, ані ловити рибу нам не можна ― охороняється Законом. Втім, немає про що жаліти ― хотіла б я подивитися на ваші радісні водні задоволення при 7-градусній температурі води.

Наш глибокий суб’єктивний висновок: їхати спеціально саме сюди ― не найкраща ідея, особливо з дітками, але включити у програму породожі по Карпатах ― однозначно так!

Аби тільки сонце було до вас ласкавим

findinukraine.com.ua

 

02 січня 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів