До наступного парламенту потрапить лише третина нинішніх депутатів: багато хто втрачає кришування бізнесу та зв’язки

Упродовж серпня може з'явитися нова коаліція — Попов

 

Президентський сценарій по розпуску Верховної Ради успішно реалізується. Про це в інтерв'ю "Газеті по-українськи" сказав президент аналітичного центру "Політика" Ігор Попов.

"Перший крок — розпад коаліції. Якщо за 30 днів нічого не завадить, то вибори будуть 26 жовтня. Є великі сподівання, що впродовж місяця військова операція на Донбасі успішно закінчиться. 24 серпня на урочистостях Порошенко оголосить про готовність перезавантажити владу. Указ про розпуск Ради може видати за три дні — це 27 серпня, і через 60 днів у країні будуть позачергові вибори", - наголосив він.

За його словами, існують ризики зриву такого сценарію.

"Про вихід із коаліції оголосили весь склад УДАРу і "Свободи". Приєдналися 20 позафракційних і десять — із "Батьківщини". Загалом це 110 депутатів, а є ще 340. Для коаліції потрібно 226 членів. Тому впродовж наступного місяця може сформуватися нова коаліція. Створити її будуть раді друзі Януковича, але без "Батьківщини" це не вдасться. Якщо партія Тимошенко крутитиме шашні з "Регіонами", отримає мінус три відсотки на парламентських виборах. Це буде нікому непотрібна мізерна фракція", - наголосив Попов.

Він вважає, що до наступного парламенту потрапить лише третина нинішніх депутатів.

"Багато хто втрачає кришування бізнесу та зв'язки. Комуністам взагалі нічого не світить. Для Партії регіонів настали тяжкі часи. Усі 86 "регіоналів" не влізуть у новий парламент. Також менше людей проведе "Батьківщина". "Свободі" треба ще багато наростити, аби попасти в Раду. Є ще нові групи з мажоритарників, але більшість із них не пройдуть. Це — потенційні тушки для коаліції, яку можуть сформувати за серпень", - зауважив Ігор Попов.

 

30 липня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів