Що ви знаєте про «фруктовий» район Ужгорода?

7 фактів про «компотний» район Ужгорода

 

1. Вулиці Малинову, Абрикосову, Яблуневу, Грушеву, Сливову та Горіхову можна знайти не лише на сторінках книги «Пригоди Незнайка та його друзів» Миколи Носова, але й в Ужгороді. Цей район міста в народі називають компотним районом.

2. Компотний район – мрія рибалки. Тут зосереджений озерний комплекс, де мешкає чималий вибір лускатих. Крім дрібноти, у водоймах можна зустріти і сома. Цей гігант, навіть за умови урбанізації під боком, може сягати і трьох метрів. Щоправда таких розмірів рибина «не по зубах» рибаку. Побачити велетенського сома можна ввечері та ,навіть, стати свідком полювання на диких качок.

3. Такі фруктові назви вулиць Ужгород отримав в часи перебудови, на початку 90-х. Тодішня міська влада розуміла, що з іменами визначних діячів, героїв та вождів можуть виникнути проблеми. Саме тому і вибрали більш нейтральні назви.

4. Найчастіше у своїй професійній діяльності з неофіційною назвою «компотний» стикаються ріелтори, які в оголошеннях дають народну версію та таксисти.

5. В компотному районі переважно забудови-мільйонники, тобто вартість, яких не менше мільйона гривень, проте повністю відсутні дороги.

6. Озерний комплекс, що складається з трьох великих та багатьох дрібних водойм використовується ужгородцями як рекреаційна зона. Ближче до житлових вулиць великі купи сміття, далі – практично неторкана природа.

7. Між водоймами у компотному районі зручно примостилися городи. Ужгородці вирощують тут кукурудзу та парадички.

7dniv.info

 

07 вересня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів