Через знищення вітчизняної рибної галузі профільними чиновниками - майже 100% риби буде імпортною

"За оцінками експертів ринку, цього року частка імпорту рибної продукції у вітчизняному продуктовому кошику зросте з 80 до 95%. При цьому компанії-імпортери вважають, що можуть задовольнити будь-які потреби ринку", - зазначають в асоціації.

 

В асоціації риболовів пояснили, що така частка імпорту на прилавку українських магазинів є не тільки результатом агресивної діяльності імпортерів, а й результатом знищення вітчизняної рибної галузі профільними чиновниками.

"Така злочинна поведінка українських чиновників може почати загрожувати продовольчій безпеці країни в рибному сегменті. Фахівці вважають, що вилов і виробництво Аквакультури в Україні і далі буде стрімко падати", - сказано у повідомленні.

В асоціації також зазначили, що в Кабміні розробляється проект "Постанови про оптимізацію роботи державних органів влади", в якому передбачено всі контрольні функції передати Держекоінспекції. Попутно буде створено Агентство з використання природних ресурсів при Мінекології, в якому буде відділ "рибного господарства". Виходячи з економічних реалій сьогоднішнього дня це спричинить повне знищення вітчизняної рибної галузі, - резюмували АРУ.

Нагадаємо, у Асоціації риболовів України заявляли, що у зв'язку з від'єднанням Криму вилов і виробництво вітчизняної риби може ще більше скоротитися. А на ринку обсяг імпортної продукції може збільшитися до 95%.

 

17 вересня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів