В Ужгороді - виставка туристично-рекреаційного та санаторно-готельного потенціалу Закарпаття

XIII Міжнародна туристична виставка-ярмарок розпочала роботу у четвер, 25 вересня, в Ужгороді, у приміщенні Закарпатського обласного муздрамтеатру та на площі поблизу нього. 

 

У павільйонах і наметах презентують себе не лише всі райони області. Рекламують свої туристичні "родзинки" й регіони держави. Кожен презентант намагається привернути увагу до найкращого, що має для туристів: від готелів, природних чи історичних пам'яток і до місцевих смаколиків.

Виставку, де представлений туристично-рекреаційний та санаторно-готельний потенціал Закарпаття та України, поруч із головою Закарпатської ОДА Василем Губалем відкривали представники Закарпатської обласної й Ужгородської міської рад, а також делегат Дуржавного комітету з питань туризму.

Керівник краю Василь Губаль повідомив, що зараз закарпатські туристичні об’єкти можуть прийняти більше двадцяти тисяч відпочивальників одночасно. А відвідуючи презентаційні павільйони учасників, він приділив увагу як представникам районів Закарпаття, та і гостям з інших областей України та закордону. Загалом же очільник Закарпаття наголошує: розвивати таку принципово важливу для області галузь як туризм, варто також і в напрямку туризму "зеленого" – сільських садиб і міні-готелів. Адже ця справа і дає роботу краянам та сприяє попиту на місцеві товари і послуги, а також дозволяє гостям не просто добре відпочити, а й справді близько познайомитися із Закарпаттям – його людьми, природою і колоритом. Василь Іванович проінформував, що незабаром в обласній державній адміністрації буде створено ефективний відділ з питань туризму, в який буде залучено молодих фахівців, які мають бачення ефективного розвитку галузі в області.

Голова Закарпатської ОДА вручив учасникам виставки-ярмарку пам’ятні подарунки. А відвідуючи намет гостей зі Східної України – зі Слов'янська, які презентують керамічні вироби, не лише привітав гостей із країв, що переживають зараз відомі всім події, й поцікавився у пана Геннадія Фединишинця їхніми справами, а й придбав піч для власного господарства. Цікавий виріб (подібний на піч-тандир) виготовлений із шамотної глини, є портативним і дозволяє готувати на вогні різні страви – від хлібу і до м'яса.

Виставка-ярмарок «Тур’ЄвроЦентр Закарпаття» триватиме нині до кінця дня, і продовжить роботу у п’ятницю. У рамках заходу учасники дійства - гості краю - вирушать у тур Закарпаттям, аби побачити його туристичні принади, повідомляє прес-служба Закарпатської ОДА.

 

 

 

 

25 вересня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів