Кадрова політика Порошенка свідчить, що він не став відповідальною державною людиною

Порошенко зараз працює, як Ющенко номер два - Бутусов

 

Україні зараз потрібні керівники, здатні приймати державні рішення. Їх немає. Про це в інтерв'ю "Газеті по-українськи" сказав головний редактор інтернет-видання "Цензор.нет" Юрій Бутусов.

"Президент думає: укріплю владу, отримаю сталу підтримку в парламенті, лояльну прокуратуру, суддів — тоді проведу реформи. Але це — утопія. Тут психологічні причини. У влади занижене відчуття небезпеки. Якби всі телеканали, газети в один голос сказали:"Кум президента, заступник генпрокурора Даниленко через родичів захопив 140 гектарів водойм поблизу сіл Хлепча та Солтанівка Васильківського району Київщини. Чекаємо від вас звіту і відставки причетних до цього". Генпрокурор Ярема повинен іти у Верховну Раду і пояснювати, як докотився до такого його заступник. Також Порошенко має сказати: це — ганебно, державна земля буде повернена. Якби так було, питання корупції в Україні не стояло б, формування команди президента — теж. Після того Петро Олексійович сказав би: нафіг мені такий кум? Візьму фахівця. Викличу до себе й попереджу: якщо щось украдеш — посаджу. Але такого не стається. Кругом розставляються свої люди", - наголосив Бутусов.

За його словами, кадрова політика керівників країни свідчить про те, що вони не стали відповідальними державними людьми. Балансують між інтересами різних груп впливу.

"Порошенко — дуже емоційна людина. Зараз працює, як Ющенко номер два. Розставляє на ключові посади повних придурків. Не здатних приймати самостійні рішення. Порошенко багато працює, ночує в Адміністрації президента. Думає, що зробив для справи все. Але треба розрізняти, що робиш як людина, а що — як державний діяч. Це дуже непродуктивний і некомпетентний приклад менеджменту. І все це помножується на емоційність, крайню підозрілість, невміння делегувати відповідальність. Може, Петро Олексійович і не хоче все на собі концентрувати, а воно так виходить. Якщо ставиш Гелетея міністром оборони, а Клімкіна — міністром закордонних справ, якщо не призначаєш фахівців на розвідку, управління Збройними силами, послів у 23 країни, зокрема в Німеччину, то завжди попадатимеш у штангу, щось не встигатимеш", - додав він.

 

28 вересня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів