Відсиджений «лондонець»-олігарх на брехні хоче «пролізти» у парламент

На ці парламентські вибори, як мухи на солодке або затхле, з-за кордону злетілися ті, хто останні роки надавав перевагу відсиджуванню у спокійнішій обстановці.

 

Однією з таких «комах» можна вважати колишнього главу СБУ і першого віце-прем'єра Валерія Хорошковського, який балотується за списком «Сильної України».

З 2012 року олігарх, як повідомляли ЗМІ з посиланням на менеджерів телекомпанії, що раніше йому належала, жив чи то у Франції, чи то в Монако. А у вересні 2013 року з'явилася інформація, що він придбав елітне житло у Лондоні. За неофіційною інформацією, там вже оселилася його дружина Олена. Вона нібито має намір просити громадянства Великої Британії. «Сам Хорошковський ще в березні зізнавався: хочу побути з дітьми, вони вчаться у Лондоні», – повідомляло видання «Взгляд».

За законодавством, нардепом може бути тільки особа, що живе в Україні протягом останніх п'яти років. Для Хорошковкого, соратника газового махінатора Фірташа, це не стало великою проблемою: у ЦВК було подано довідки про те, що за кордоном екс-чиновник лікувався і перебував у відрядженні від приватної фірми.

Сумнівність цієї історії була настільки очевидною, що група громадян подала до суду позов, в якому зажадала скасувати реєстрацію «лондонця» як кандидата в нардепи. Але який же суд в Україні встоїть перед людиною, здатною купити велику нерухомість у фінансовій столиці світу? Заявники отримали відмову.

В умінні підносити інформацію нашому герою не відмовиш. Маленький штрих. У 2009 році спецназ СБУ штурмував офіс «Нафтогазу», ґрунтуючись – як писав «Обком» і визнав суд – «на брехні Хорошковського».

Але верхом лукавства (або цинізму?) екс-чиновника стало твердження про те, що Росія нині не проявляє агресії щодо України. Про це Хорошковський заявив під час нещодавніх теледебатів.

Олександр Коснівцев 

 

22 жовтня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів