Через велику кількість африканських студентів, Закарпаття має високий ступінь ризику занесення вірусу Ебола

У Міністерстві охорони здоров'я України розцінюють як високий ступінь ризику занесення до країни вірусу Ебола, заявив в.о. міністра охорони здоров'я Василь Лазоришинець.

 

"Ми над цим питанням працюємо ще від серпня поточного року, оскільки коли ми почали з'ясовувати цю ситуацію, то виявилось, що у нас є лише 3,5 тис. медичних студентів, які приїхали із Західної Африки. Крім того, в нас є 100 тис. моряків, які плавають усюди, а також у нас понад 2,5 тис. осіб - контингент миротворчих військ, який перебуває саме в цьому регіоні. І дуже високою є ймовірність того, що занесеться вірус, адже це сталося в Росії, Польщі, Румунії. І ми маємо бути до цього готові", - заявив він.

В.о. міністра наголосив, що для запобігання можливому зараженню вірусом Ебола Мінохоронздоров'я розробило план лікування таких хворих.

Також, за його словами, Міністерство активно співпрацює з Державною прикордонною службою України, щоб на цьому етапі запобігти можливості поширення вірусу, виявляти можливих пацієнтів і надалі ізолювати їх.

Нагадаємо, нещодавно УжНУ поповнився півтисячною "армією"екзотичних стундентів, які змушені були покинути окуповані терористами виші в Луганську та Донецьку . Багацько їх вчиться якраз на медичному факультеті і приїхали чорношкірі не лише із Індії, Бангладешу, а й з Африки. Чи вдасться закарпатським медикам виявити серед "своїх" потенційних носіїв Еболи та вчасно ізолювати - покаже час.

 

10 листопада 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів