Ланьо остаточно не увійде до коаліції, а Балогам з Петьовкою доведеться вступити в одну з фракцій

Оприлюднений протокол щодо принципів формування коаліції та уряду.

 

Учасники коаліційних переговорів від 5 політичних сил, які подолали 5-відсотковий бар'єр, погодили протокол, який передбачає принципи формування коаліції і уряду.
Згідно з документом, коаліційна угода становитиме основу для програми діяльності майбутнього уряду, повідомляє Українська правда.

Щодо членства у майбутній коаліції у протоколі зазначено, що до участі в коаліції (яку формують "Народний фронт", "Блок Петра Порошенко" і "Самопоміч") запрошені також "Радикальна партія Олега Ляшка та партія "Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина".

" Членами майбутньої коаліції не можуть бути представники політичного об'єднання "Опозиційний блок" і депутати, які голосували за "диктаторські закони 16 січня ", - зазначено в протоколі.

Крім того, під час консультацій учасники переговорів  вилучили з документа пункт, який передбачає, що позафракційні депутати можуть бути учасниками коаліції лише згідно з окремим рішенням ради коаліції . Такі депутати не входитимуть до ради коаліції.

Як пояснила учасниця переговорів, кандидат у депутати від "Народного фронту" Вікторія Сюмар, для того, щоб позафракційні депутати могли увійти до коаліції, їм необхідно вступити в одну з фракцій-учасниць коаліції.
Крім того, протокол передбачає, що керівними органами коаліції є збори коаліції та рада коаліції .  Від кожної фракції до складу ради коаліції входить  три представники, один з яких має бути головою фракції.  Кожна фракція в раді коаліції має один голос.

 

11 листопада 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів