За яких умов закарпатки мають право на достроковий вихід на пенсію за віком?

Пунктом 7-2 Прикінцевих положень Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» передбачено, що тільки до 1 січня 2015 року право дострокового виходу на пенсію за віком мають жінки, яким виповнилося 55 років,...

 

...за наявності страхового стажу не менше 30 років та за умови звільнення з роботи, про це інформує Управління Пенсійного фонду України в м. Ужгороді.

У такому разі розмір їх пенсії, обчислений відповідно до ст. 27 та з урахуванням ст. 28 цього Закону, зменшується на 0,5 відсотка за кожний повний чи неповний місяць дострокового виходу на пенсію. Зменшення розміру пенсії за віком застосовується протягом усього періоду отримання пенсії незалежно від її виду.

У разі коли жінка, якій достроково призначено пенсію, до досягнення віку, передбаченого ст. 26 цього Закону, працевлаштувалася, виплата дострокової пенсії на час роботи припиняється. У такому випадку після досягнення віку, передбаченого ст. 26 вищезазначеного Закону, відсоток, на який зменшено розмір пенсії, переглядається з урахуванням кількості повних місяців страхового стажу, набутого за період роботи після дострокового виходу на пенсію.

Відсоток, на який було зменшено розмір пенсії, також може бути переглянуто з урахуванням відповідної кількості повних місяців страхового стажу, якщо особа після досягнення віку, передбаченого ст. 26 цього Закону, продовжує працювати і відмовилася від отримання пенсії.

 

16 грудня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів