Закарпатським вишам дадуть фінансову автономію

Кабінет Міністрів пропонує Верховній Раді дозволити українським вищим навчальним закладам обслуговуватися в банках без втрати статусу бюджетної установи.

 

Про це повідомив міністр освіти і науки Сергій Квіт на свой сторінці у Фейсбуку. 

«Відбулося важливе засідання Кабінету Міністрів, на якому після бурхливого обговорення ми внесли зміни до Бюджетного кодексу України. А точніше, запропонували спеціальний законопроект, що його, сподіваюся, ближчими днями підтримає Верховна Рада. Мова йде про можливість для українських вищих навчальних закладів вивести свої спецфонди з Казначейства й обслуговуватися в банках без втрати статусу бюджетної установи», - написав Квіт.

Міністр також зазначив, що прийняття цієї пропозиції є важливим кроком на шляху розвитку автономії вузів і виходу зі стагнації пострадянської вищої освіти.

«Хто знає історію і гостроту питання, розуміє, що це важливий здобуток на шляху розвитку університетської автономії. Практично весь уряд підтримав пропозицію Міністерства освіти і науки України про запровадження фінансової автономії ВНЗ. Прошу всіх друзів працювати зі своїми знайомими народними депутатами з метою лобіювання прогресивних ідей. Потроху виходимо з пострадянської стагнації вищої освіти», - додав Квіт.

 

10 грудня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів