Закарпатцям ускладнили отоварення за кордоном

Зокрема в неділю в Угорщині робити буде нічого...

 

За такий закон проголосували депутати парламенту Угорщини з ініціативи правлячої партії "ФІДЕС" - їх депутати підтримали це рішення 104 голосами. Цікаво, що не голосували за закон сам прем'єр-міністр Віктор Орбан та один з лідерів соціалістів, що нині в опозиції, Ференц Дюрчань.

Текст документу вже розміщено на офіційному сайті угорського парламенту.

Згідно нього, всі великі магазини та супермаркети в Угорщині не мають права вести торгівлю по неділях. Однак є і ряд виключень. Зокрема, закон не поширюється на маленькі магазини і торгівельні точки, де працює власник та члени його родини. Не закриватимуть аптеки, тютюнові магазини, кіоски на станціях, у в'язницях, автозаправках, курортах, музеях, ресторанах та готелях.

Супермаркетам буде дозволено працювати у неділю лише на період Різдвяних свят.

Партія "ФІДЕС" пояснила цей крок тим, що неділя має бути для угорців днем, проведеним з родиною.

Однак насамперед він спрямований на підтримку дрібних угорських підприємців, які змушені закривати свій бізнес через високі податки та обмаль покупців. А представники великих торговельних мереж наразі представлені у більшості іноземними торгівельними марками. Іноземні інвестори вкрай негативно сприйняли новий закон і погрожують підняти ціни в супермаркетах.

Деяким чином вплине нововведення і на мешканців Закарпаття. Адже чимало краян вирушають на вихідних до Ніредьгази чи Вашарошнаменя для того, аби закупити необхідні продукти, промислові товари. Більшість з них обирало для "шопінгу" саме супермаркети "Теско", "Практікер", "Шпар", "Пенні-маркет" та інші.

Мукачево.net

 

18 грудня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів