Які важливі для Ужгорода питання обговорили на сесії у міській раді

Мер міста закликав не байдужих ужгородців, котрі мають змогу та бажання допомогти краянам

 

По вул. Баб’яка  підключатимуть будинок до газових мереж

         На засіданні виконкому дали дозвіл на проведення земляних робіт з приєднання до газопроводу газових мереж житлового будинку по вул. Баб‘яка, 15Г. Роботи буде проводити Закарпатгаз вздовж узбіччя на зеленій зоні, тобто дорожнє покриття зачіпатися не буде. Під час проведення робіт у разі відключення газопостачання абонентів обов'язково повідомлять.

 

Безробітні матимуть можливість виконувати суспільно-корисну роботу

Члени виконкому затвердили перелік організацій і установ та види громадських робіт тимчасового характеру. А саме Медико-соціальний реабілітаційний центр «Дорога життя», КП «Парк культури та відпочинку «Боздоський» та «Підзамок», КП «Ужгородський комбінат комунальних підприємств» Ужгородської міської ради. У закладах проводитимуться роботи, котрі мають суспільно-корисну спрямованість, відповідають потребам регіону і сприяють їх соціальному розвитку та не відносяться до робіт, що пов’язані з ризиком для життя. До таких робіт відносяться: благоустрій та озеленення територій населених пунктів, об’єктів соціальної сфери, зон відпочинку, придорожніх смуг, упорядкування меморіалів, пам’ятників, братських могил та інших місць поховання загиблих захисників Вітчизни і утримання в належному стані міських кладовищ.

 

         На засіданні виконкому міський голова Віктор Погорелов звернувся до присутніх з інформацією стосовно подій на Сході країни.

         Мер міста закликав не байдужих ужгородців, котрі мають змогу, бажання та фінансову спроможність прийняти до себе на тимчасовий період дітей, які опинилися у небезпечній для життя ситуації у містах Луганську, Маріуполі. Дана практика вже діє, кілька областей та міст вже прийняли дітей – наголосив Віктор Погорелов. Наразі міська влада координує цей процес в Ужгороді. Курує дане питання заступник міського голови Ольга Травіна, тому прохання до ужгородців хто може допомогти та піклуватися про дітей звертатися до міськвиконкому.

 

         В Ужгороді до 01 липня проведуть комплексне обстеження пасажиропотоків у громадському транспорті

         Таке рішення прийняли на сьогоднішньому засіданні виконкому. Обстеження проводитиметься шляхом візуального визначення рівня наповнюваності автобусів на міських маршрутах загального користування у години "пік", у тому числі пільгових категорій громадян. До групи обстеження пасажиропотоку планують залучити окрім міських служб також і громадськість міста. Міський голова Віктор Погорелов зауважив, що у жовтні 2015 року  буде проводитися конкурс на визначання суб’єктів діяльності, котрі займатимуться перевезенням пасажирів у місті. "Тому необхідно провести моніторинг, як змінилася ситуація за цей період, провести облік пасажиропотоку,  залучити до роботи громадських активістів, можливо студентів, оскільки автопарк налічує понад 200 транспортних засобів" – наголосив мер міста.

 

 

 

 

На виконкомі визначилися із демонтажем чергових вкрай занедбаних МАФів

         Наразі відповідні служби міста візьмуться за демонтаж "будок" навпроти універмагу Україна, а саме МАФ "Пріма деліція", МАФ "Буржуй" фаст-фуд, МАФ "Ужгородські пиріжки", та три металеві МАФи закритої форми, цільове призначення яких не визначено.

 

 

Під час перебування дітей у школах заклади знаходитимуться під охороною спеціалізованих структур

         На виконкомі прийняли рішення про погодження програми з безпеки навчальних закладів на 2015-2016 роки з подальшим винесенням на розгляд сесії для затвердження.

         "Дітей необхідно забезпечити охороною в часи коли у закладі йде навчальний процес", – наголосила начальник управління освіти Оксана Бабунич. До цієї програми увійшли більшість загальноосвітніх закладів із найвищою наповненістю. У деяких закладах діє охорона, яка фінансується батьками. "Нажаль досвіду в нас у цій сфері мало, але ми плануємо охопити 100 відсотків дитячих закладів в місті, наразі кошти віднайдено", - повідомив Віктор Погорелов.

 

         У навчально-виховних закладах затвердили ліміти споживання на енергоносії

         За інформацією начальника управління освіти Оксани Бабунич затверджені ліміти використання електроенергії, води, газу не перевищають минулорічні показники, тому додаткового навантаження для бюджету це не створить.

 

 

Концепція реалізації державної політики у сфері протидії наркоманії

         На виконкомі заслуховували інформацію про хід виконання рішення виконкому стосовно плану заходів щодо протидії поширенню наркоманії, боротьбі із незаконним обігом наркотичних засобів, психотропних речовин та прекурсорів в Ужгороді. До загального комплексу дій передбачених планом міський голова запропонував долучити й інші заходи з попередження та протидії наркоманії серед молоді. Необхідно проводити бесіди з дітьми за участю представників відділу по боротьбі із наркоманією, батьками. Закликати батьків проводити тестування дитини, при необхідності або підозрі, останньої у вживанні наркотиків. Проводити частіше нічні рейди по місцях скупчення молоді за участю служби у справах дітей, працівниками міліції та управління культури, наголосив Віктор Погорелов.

 

28 січня 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів