Як бійці закарпатської 128-ої бригади комбригу на день народження танк подарували (ВІДЕО)

Героїзм солдатів 128-ої бригади, що тривалий час знаходиться в самому "пеклі" біля Дебальцева, надихнув митців на створення мультиплікаційного фільму

 

У день всіх закоханих, у суботу, 14 лютого, в інтернеті з'явився мультфільм, присвячений українським військовим з 128-ої бригади. Він розповідає про те, як бійці танк у противника викрали і передали його командиру на день народження.

 

Як уже повідомляв Uzhgorod.net.ua, нещодавно бійці 128-ої бригади захопили російський танк.

Про це розповідають співітчизники у соцмережах. " Військовослужбовці 2-го артилерійського дивізіону 128-ї механізованої бригади захопили у сепаратистів російський Т-72.  Цей танк більше тижня «кошмар» наших бійців, обстрілюючи їх позиції.  Знищити його вогнем артилерії не вдавалося - ворожа «семьдесятдвойка» з'являлася несподівано, робила один-два постріли і ховалася. 

«Дістав він нас уже пристойно», - кажуть артилеристи. Тоді наші зважилися на вилазку. О 2 годині ночі 6 сміливців пробралися на «сепарскую» територію і таки знайшли цей ненависний танк. Він стояв біля невеликого будиночка. Заходити в будинок хлопці не стали, так як не знали, щоб не піднімати шум. Серед артилеристів був механік-водій МТЛБ, він запропонував танк ... викрасти.

Коли Т-72 заревів і рушив, наші бійці побачили, як горе-танкісти вискочили з будинку і в паніці розбіглися, хто куди. Напевно, подумали, що українці розстріляють будинок з гармати.

На трофейному танку артилеристи успішно повернулися на свої позиції. На захопленій бойовій машині відразу ж повісили український прапор. Всередині знайшли документи (їх віддали кому треба) і російські сухпайком. Поки бійці використовують «семьдесятдвойку» як тягач - немає навідника, який міг би вести вогонь з гармати. Але сподіваються, що фахівця їм надішлють і тоді трофей приєднається до вогневої потужності їх батареї.

А ось імена героїв:

Андрій Калініченко,

Сергій Хорошковський,

Володимир Вознюк,

Роман Смігородскій,

Сергій Косаківський,

Сергій Іванович.

 

 

15 лютого 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів