Дві сусідки Закарпаття відгукнулися прийняти на відпочинок дітей

На прохання екс-губернатора Закарпаття, а нині голови облдержадміністрації Геннадія Москаля, прийняти на відпочинок дітей із прифронтових населених пунктів відгукнулися Румунія та Словаччина. 
 

 

Учні Луганської області відпочиватимуть за кордоном, повідомив речник губернатора Луганщини - закарпатський журналіст Ярослав Галас.

“За кордон поїдуть учні 12-17 років (до півсотні дітей на кожну поїздку). У Словаччину школярі виїдуть у березні-квітні, червні-липні та жовтні цього року і відпочиватимуть у спеціальному санаторії Національної Ради Словаччини „Casta — Papiernicka“. До Румунії група луганських дітей виїде вже наприкінці березня. Усі витрати з перебування дітей за кордоном бере на себе приймаюча сторона”, - каже Ярослав.

“Активні бойові дії на території Луганської області призвели до вимушеного закриття низки навчальних закладів, — відзначає голова Луганської ОДА Геннадій Москаль. — Тому діти не мають можливість відвідувати школи. Ми звернулися до наших друзів і сусідів із проханням допомогти організувати поїздки для луганських школярів за кордон, щоб вони на власні очі побачили як живуть там. І Словаччина та Румунія не відмовили. Я дуже вдячний їм за це і сподіваюся на подальшу співпрацю”.

Нагадаємо, в середині лютого екс-губернатор Закарпаття, а нині керівник Луганщини Геннадій Москаль скаржився, що практично всі посольства країн ЄС та інші в Україні відмовлялися прийняти дітей з Луганської області на канікули . Оскільки, на думку Геннадія Москаля, важливо, щоб ці діти побачили, що таке Європа насправді, а не ті міфи й стереотипи, які їм нав'язують батьки з самого дитинства. 

 

28 лютого 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів