Вам – «будуємо», нам – «виграємо»!

«Ужгород-УжНУ» свої чергові два матчі в першій лізі чемпіонату України з баскетболу серед чоловіків проводив удома.

 

Особливістю цих поєдинків було те, що мірятися силами довелося не лише з основним конкурентом і так само лідером змагань, а й із єдиним колективом, від якого в першому колі довелося зазнати гіркоти поразки на виїзді. Отож закарпатці не тільки хотіли показати змістовну гру перед рідними вболівальниками в протистоянні з іванофранківським «Вамбудом», а й підкріпити її вагомим результатом.

Перша зустріч розпочалася з активних дій господарів, і вони впевнено здобули в стартовій чверті виграш – 28:14. У другому періоді ужгородці продовжили злагоджено діяти в нападі, прицільно влучати з триочкових позицій і показали ще кращий результат – 30:12.

Аби врятувати матч, «Вамбуд» спробував активізуватися в другій половині гри, пробуючи додати у швидкісних діях та частіше виконувати кидки з далекої дистанції. Однак це вдалося зробити частково, бо третю чверть «Ужгород-УжНУ» виграв 18:17, а в четвертій хоч і поступився 20:23, проте в цілому перемога вийшла більш ніж солідною – 96:66.

Після матчу ось як прокоментував його хід один із лідерів команди господарів Антон Іванина:

– Це наш основний суперник, ми очікували від нього жорсткої й водночас тактичної гри, тому готувалися до матчів ретельно, а результат бачимо на табло. Перемогли досить упевнено.

В свою чергу наставник і водночас граючий тренер ужгородців та голова обласної федерації баскетболу Олександр Зубковський наголосив: «Ми лише цій команді програли на виїзді в першому колі, причому якихось 5 очок, тому хотіли не просто перемогти, а показати випадковість поразки. У підсумку результатом я задоволений. Але нам не потрібно розслаблятися. Обов’язково скажу про це хлопцям. Тим паче, що в наших діях іще вистачає помилок. Є над чим працювати. З другого боку, була невеличка пауза, уперше в сезоні зіграли повним складом. Тож загалом, повторюся,  я задоволений».

Як показав другий матч, О.Зубковський виявився правим. Розслаблятися господарям у жодному разі не потрібно було. Уже перший період хоч і пройшов за переваги ужгородців, проте не становив критичного рахунку для галичан – 13:21. До великої перерви  «Вамбуд» додав у діях і виграв третій період 20:17. Отож лише 5 очок переваги в підсумку переконували, що вся боротьба ще попереду.

Так і сталося. Гості менше помилялися, краще, ніж у першій грі виконували триочкові кидки. Натомість у господарів браку при передачах побільшало, а хиткий рахунок тільки додавав нервозності. І ось у подібних випадках говорять, що все вирішує спортивний характер. У БК «Ужгород» він є! Як тільки франківці скорочували рахунок до критичного наприкінці особливо другого й третього періодів, холоднокровність господарів не підводила, і за допомогою влучних «пострілів» здалеку вдалося щоразу збільшити хиткий розрив. Утім перед останньою чвертю рахунок застиг на 63:60, і все мала вирішити остання чверть.

«І тут Остапа понесло», себто ужгородців. У хорошому розумінні. Вони зібралися, поновили свої коронні швидкі паси на половині майданчика суперника й спочатку виграли період 25:20, а з ним і всю зустріч – 88:80. Хороші матчі й приємні для шанувальників БК «Ужгород-УжНУ» результати!

Володимир Тарасюк для Uzhgorod.net

Фото Олесі Матій

 

01 березня 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів