Один із «донецьких» відкриває сьогодні школу велоспорта в Ужгороді

Це Віктор Мельник - заслужений тренер України. Він - один з перших фахівців, які почали розвиток маутінбайку - гірського велосипедного спорту.

 

З 2 березня на базі школи №20 в Ужгороді відкривається центр розвитку велосипедного спорту. Тут є 30 професійних веломашин, на яких займалися чемпіони світу, а тепер така можливість з'явилася у закарпатців.

Школу велоспорту в Ужгороді створив Віктор Мельник - заслужений тренер України. Він приїхав в Ужгород з Донецька. До речі, одним з останніх вихованців В. Мельника є ужгородець В. Козловський. Саме він і порадив переїхати сюди своєму наставнику. В. Мельник виховав 15 майстрів спорту, чемпіона світу з велотреку Олександра Мартиненка, інших призерів світу та Європи. Він - один з перших фахівців, які почали розвиток маутінбайку - гірського велосипедного спорту, інформує "Екосалінон".

У Віктора Мельника великі плани - він хоче провести ряд всеукраїнських турнірів в Ужгороді та виховати закарпатських чемпіонів, які зможуть брати участь у змаганнях рівня «Тур де Франс». Тренер вважає, що для цих планів у Закарпатті є всі умови: «Сприятливий клімат і багато любителів цього виду спорту. Після Криму це друге місце, де можна кататися на велосипедах взимку. Потрібно ростити своїх спортсменів із дітей. Нехай діти приходять, і хто хоче не просто кататися, а саме себе показати в змаганнях. Ми для цього і працюємо».

Голова Закарпатської обласної спортивної організації ФСТ «Спартак» Микола Щадей: «Наявність такої спортивної бази в Ужгороді відкриває можливості перед молодими людьми. І важливо те, що чотири всеукраїнських змагання з велоспорту будуть проводитися в нашій області».

 

02 березня 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів