Словацькі «новінарі» цікавилися у колег-закарпатців подіями на Донбасі

Наші сусіди кажуть, що у Пряшеві і Словаччині загалом є чимало небайдужих до долі України людей.

 

Минулого тижня представники Ужгородської міської організації медіа-профспілки України у Пряшеві зустрілися зі своїми словацькими колегами із тижневика «Корзар».

Журналісти зустрілися з представником Пряшівської регіональної організації синдикату новинарів Словаччини Міхалом Франком, побували у редакції  «Пряшівських новин» прес-групи «Петіт-прес» та поспілкувалися на тему ситуації в Україні. Раніше між нашою і цією словацькою медійними організаціями був підписаний договір про співпрацю.

Словацькі колеги цікавилися подіями на Донбасі та безпекою в Україні. Вони кажуть, що у Пряшеві і Словаччині загалом є чимало небайдужих до долі України людей. Власне словацькі колеги також підтримують Україну у її боротьбі за незалежність. Однак, ніде правди діти, у сусідній європейській державі є і прихильники Росії та транслятори її пропаганди.

За словами пана Міхала, поки у Пряшеві існувало українське Генкосульство, місцеві журналісти неодноразово черпали інформацію з цієї установи. Зараз же про Україну дізнаються з інформаційних повідомлень у Інтернеті, частина яких, як правило, є продуктом російської пропаганди.

Результатом зустрічі, яка також пройшла у рамках проекту ужгородської ініціативної групи об’днання «Самопоміч» «Правда про Україну у європейських ЗМІ», стала домовленість про візит словацьких колег до Ужгорода. Щоправда, пряшівські журналісти уточнили перед тим, чи безпечно на Закарпатті у зв’язку з численними провокаціями у містах України, пише Павло БІЛЕЦЬКИЙ у "Грозі-news".

 

02 березня 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів