Закарпатський нардеп став віце-президентом ФФУ

Андрія Павелка обрано новим президентом Федерації футболу України, а віце-президентом став Михайло Ланьо.

 

Голосування за нового президента відбулося у п'ятницю, 6 березня, на Конгресі ФФУ у Будинку футболу в Києві. Під час таємного голосування за Павелка віддали свої голоси 122 делегатів Конгресу.

Крім того, в ході голосування Ігор Коломойський отримав 8 голосів, а Ярослав Грисьо - 7. Проти всіх не проголосував жоден з делегатів.

Першими віце-президентами обрано Олександра Бандурко та Вадима Костюченко.

Віце-президентами стали Володимир Лашкул, Сергій Куніцин, Ігор Кочетов, Василь Орлецький, Віктор Межейко, Михайло Ланьо та Олег Шкреба.

Ланьо очолював Закарпатську обласну Федерацію з 2006 року. На останніх парламентських виборах він переміг по виборчому округу №70. Був нардепом від Партії Регіонів. Ланьо пов'язують з Ахметовим. 

До виборів Павелко був виконуючим обов'язки президента ФФУ, його призначили на цю посаду після того, як вже колишній президент федерації Анатолій Коньков пішов у довгострокову відпустку в кінці 2014 року.

Андрій Павелко - нардеп, голова бюджетного комітету Верховної Ради України, віце-президент ФФУ (в.о. президента ФФУ), голова Дніпропетровської обласної федерації футболу 

Андрій Павелко - молодий і перспективний, тому був головним претендентом на перемогу. Спочатку у футбольних колах вважали, що Павелка у президенти підштовхує Петро Порошенко. Мовляв, не просто так він є депутатом від БПП. Але це твердження не зовсім вірне. Не секрет, що в Україні на посаду президента ФФУ йдуть люди, лояльні до влади. Так було з часів Баннікова та Пустовойтенка до сьогоднішніх днів. Андрій Павелко на посаді президента ФФУ влаштовує майже всіх головних гравців. Сьогодні такими у футбольній Україні є Ігор Коломойський, Рінат Ахметов та Григорій Суркіс. Можна сказати, що цього кандидата не зовсім підтримує лише команда Ахметова. 

 

07 березня 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів