Художник з Мукачева презентує свої картини в Угорщині

Мукачівець Аттіла Коприва 27-го березня презентує свою творчість у секешфегерварській галереї «Форраш» в угорсьому м.Секешфегерварі.

 

Знову картини закарпатського художника зможуть побачити угорські любителі мистецтва. Художник з Мукачева Аттіла Коприва 27-го березня презентує свою творчість у секешфегерварській галереї «Форраш».

Аттіла Коприва починав навчання в Ужгородському училищі прикладного та декоративного мистецтва, потім навчався у Львівській національній академії мистецтв на кафедрі художнього скла. Викладав у Мукачівському технологічному інституті (МТІ) та Закарпатському угорському інституті ім. Ференца Ракоці ІІ. Він став ініціатором створення Музею прикладного мистецтва при МТІ. Творчість художника визнана як в Україні, так і за її межами. Митець проводить активну творчу і педагогічну діяльність, є членом Національної спілки художників України, а також Товариства угорських митців образотворчого та прикладного мистецтва Закарпаття ім.Імре Ревеса. Засновник та віце-президент Об’єднання мистецтва та культури Карпатського регіону. В 2007 році став членом Угорської академії наук. Доцент кафедри образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва Закарпатського художнього інституту.

Натхнення для своїх творів Аттіла Коприва бере з закарпатських традицій, з неповторно барвистих краєвидів, місцевого люду. Це все у суміші із особистим стилем художника дає життя барвистим та неповторним полотнам, в яких проглядаються імпресіонізм, експресіонізм, абстрактне мистецтво, а також риси фовізму, повідомляє Kárpátalja.ma.

27 березня о 18:30 виставку відкриє Ласло Орі, президент Об’єднання мистецтва та культури Карпатського регіону. Відвідати виставку можна буде з 27 березня по 19 квітня.

 

13 березня 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів