На базі Закарпатської торгово-промислової палати створять Центр підтримки експорту

Кожен експортер зможе звернутися до Центру і отримати комклексну, а головне ефективну допомогу.

 

Створення Центрів з підтримки експорту по всій Україні на базі регіональних відділень ТПП стало однією із важливих тем обговорення, під час проведення дводенного семінару «Підтримка вітчизняного експорту та питання визначення країни походження товару», що пройшов у ТПП України.

Фахівці та експерти обговорили сучасні підходи МЗС щодо надання дипломатичними установами України за кордоном підтримки національним експортерам, діяльність з підтримки національних експортерів, яку розгорнуло Мінекономрозвитку, та діяльність органів ДФС України у контексті сертифікації походження товарів.

Крім того,  як інформує прес-служба Торгово-промислової палати України, були обговорені ключові питання розвитку системи сертифікації походження товарів в торгово-промислових палатах України та основні напрямки роботи.

«Окремою темою було винесене питання роботи з визначення походження товарів, що переміщуються із окупованої території України до ВЕЗ "КРИМ" і навпаки, законодавчі основи визначення країни походження товарів, що виготовляються та експортуються з Донецької та Луганської областей, проблемні питання застосування вимог правил до цих товарів, верифікація сертифікатів походження різних форм», — наголошується у повідомленні.

Також обговорювалися результати роботи з оформлення сертифікатів форми EUR-1, що видаються у рамках автономних преференцій, та подальша робота за цим напрямком.

Сергій Свистіль, віце-президент ТПП України, розповів про проекти і завдання Палати з питань експортної діяльності.

«Серед таких проектів — запровадження та верифікація електронних сертифікатів походження товарів, створення єдиної інформаційної системи з їх видачі (спільно з Державною фіскальною службою та Міністерством економічного розвитку України).

Також в планах — участь у розробці концепції реформування митних органів в експертних групах уряду та парламенту, рекомендацій для бізнесу, а саме щодо підтвердження походження товарів, оформлення їх тимчасового вивезення, у тому числі для окремих регіонів та зони АТО, тощо», — зауважив він.

Але пріоритетним завданням на сьогодні визначено створення Центрів з підтримки експорту по всій Україні на базі регіональних відділень ТПП.

Саме вони мають стати майданчиком для звернень експортерів, де кожен із них зможе отримати найбільш комплексну та ефективну допомогу щодо просування своїх товарів, робіт чи послуг на ринки іноземних країн. Крім того, це можливість своєчасного інформування бізнесу щодо особливостей здійснення експортної діяльності, участь у проведенні заходів, спрямованих на їх навчання, обговорення, всебічний аналіз зовнішньоекономічної діяльності. Такі Центри покликані сприяти створенню в системі ТПП в Україні сучасних механізмів надання послуг, участі у створенні комерційного реєстру експортерів України.

 

28 березня 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів