Як почуваються сьогодні ключка та шайба на Закарпатті?

Колись в Ужгородському ПаДіЮні круглий рік функціонувало льодове поле, сьогодні ж у місті є тільки одна штучна ковзанка, яка працює три місяці на рік.

 

Хоч хокей на льоду не спорт № 1 у нашому краї, але з кожним роком він набирає дедалі стрімкіших обертів. Найбільше цим видом спорту на Закарпатті займаються в обласному центрі, Мукачеві, а також Тячеві. Він популярний як серед молоді, так і серед дорослих.

У 2011–2012 роках стартував I чемпіонат Закарпатської області з хокею, в якому взяли участь три команди, а переможцем стали «Шахтарські барси».

«В Ужгороді є штучна ковзанка, яка працює три місяці на рік, але цього замало, щоб хокей розвивався повноцінно», – зазначає Василь Ябрик, голова Федерації хокею Закарпатської області. Наразі немає закритої ковзанки, але вже у 2016–2017 роках за сприятливих умов вона повинна з’явитися. Знайти спонсорів у наш непростий час важко, але федерація робить усе можливе для розвитку цього виду спорту.

«Закарпатські ведмеді» неодноразово брали участь у Західноукраїнській хокейній лізі, організованій у Новоявірську, позаминулого року стали її переможцями. Згодом наша команда змагалася в сусідній Словаччині. «Ми взяли участь у цих змагання, аби популяризувати хокей та отримати досвід», – поділився Василь Васильович.

У Тячеві минулого року була створена аматорська хокейна команда. Цьогоріч хлопці активніше тренуються та беруть участь у змаганнях. Василь Ябрик зазначає: «У планах залучити тренера на зарплату, як в Ужгороді. Коли є лід – проводити тренувальний процес, а коли немає, то підтримувати фізичну форму в спортивному залі й басейні, а також проводити тренування на роликах. Мерія та спонсори, які раніше фінансували футбол, готові допомогти в розбудові як дитячого, так і аматорського хокею».

Хокей – задоволення не з дешевих. Аби ваша дитина займалася цим видом спорту, на екпірування треба витратити близько 150 євро, підліткам – 300–400 євро, а дорослі повинні віддати від 500 євро. Голова Федерації хокею Закарпатської області повідомив: «Наразі в Ужгороді близько 80 дітей, які займаються хокеєм, а в Мукачеві – 10–15. У міжсезоння юні хокеїсти їздять на збори в Калуш, Новоявірськ, а також у Словаччину, де є можливість тренуватися на льодових майданчиках. Альтернативним варіантом є заняття в басейні, спортивному залі, а також їзда на роликах».

В Ужгороді команду тренує Андрій Максимович. Потрібно виховувати молоді таланти, котрі згодом показуватимуть якісну гру, можливо, навіть на євроарені, пише Олег МИКИТА, "КО".

 

02 квітня 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів