«Южний» півфінал як шлях до фіналу чемпіонату України! (ФОТО)

Перед вихованцями ЗОДЮСШ (Ужгород) постало непросте завдання:

 

У Южному відбувся другий півфінальний тур чемпіонату України з баскетболу серед юнаків. Перед вихованцями ЗОДЮСШ (Ужгород) постало непросте завдання: аби пробитися до найголовнішого етапу змагань, потрібно було виграти щонайменше три гри з п’яти, оскільки після першого півфінального туру в пасиві «червоніли» три поразки.

І ось настав час відповідальних матчів…

Перший поєдинок із представниками СДЮШОР Рівне складався непросто: закарпатці за підсумками першої чверті «горіли» 6:15. Однак надалі зуміли зібратися, агресивно зіграли в захисті й завдяки зональному пресингу святкували  важливу перемогу – 41:37.

Не менш драматично складалася зустріч і з минулорічним чемпіоном «Азовмашем». Спочатку наша команда наростила перевагу до цілих 20 очок, однак маріупольці зуміли перевести поєдинок в овертайм і навіть за хвилину до фінальної сирени вигравали 5  очок. Утім своєчасне перехоплення Мартіна Довганича, одразу ж влучний триочковий кидок зробили свою справу, і знову жаданий успіх! Цього разу  з рахунком 79:74.

Третього ігрового дня такий же напружений матч зі ще одним суперником –СДЮШОР (Полтава). Ужгородці поступилися в першій чверті з рахунком 17:25, та зуміли вирівняти гру й довести її до потрібного підсумку! Отож –  62:58.

Упіймавши кураж, баскетболісти із Закарпаття й наступний двобій (і знову в надскладній боротьбі!) виграли, повторно здолавши маріупольців – 67:64.

Останній матч уже не мав принципового значення для  підопічних Олександра Зубковського, проте вони все ж дали бій господарям – южненському «Хіміку», хоч і поступилися – 55:67.

Чотири виграші з п’яти дозволили краянам потрапити до кращих 8 команд (із 27, що брали участь у чемпіонаті) і зіграти у фіналі, ігри якого відбудуться 21 – 23 квітня в тому ж Южному. Першим суперником для закарпатців у чвертьфінальній парі стане БК «Черкаські мавпи». Успіхів нашим хлопцям!

Володимир Тарасюк для Uzhgorod.net.ua

 

02 квітня 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів