Поєдинок «фізиків» і «туристів» став найзапеклішим з початку 2015 року

Вдбулися змагання з чергового ігрового виду спорту – баскетболу – в залік VIII спартакіади викладачів і співробітників ДВНЗ «УжНУ».

 

Участь у турнірі взяло 11 команд факультетів і структурних підрозділів університету.

Змагалися викладачі за титул наймайстернішої команди в баскетболі протягом трьох днів. За словами заступника голови профспілкового комітету вишу Олександра Конопльова, статистика свідчить, що баскетбол є одним із найбільш травматичних видів спорту після хокею та футболу. На щастя, цьогорічні змагання з баскетболу для викладачів обійшлися без ушкоджень.

За результатами попередніх поєдинків до фіналу потрапили команди трьох факультетів – фізичного, туризму та міжнародних комунікацій, післядипломної освіти та доуніверситетської підготовки. Через неукомплектованість складу було вирішено зарахувати ФПО технічну поразку, тож вони автоматично посіли третю сходинку й зіграли тільки товариські матчі.

Заступник декана з виховної роботи юридичного факультету Вадим Рошканюк розповів: «Вважаю, що команда нашого факультету мала позмагатися за призове місце, але нам не зарахували останній кидок у матчі з факультетом туризму. Проте я задоволений грою. Головне не те, яке місце посідаєш, а сама участь. Ця спартакіада для мене – то дружня атмосфера, чудове дозвілля, пропаганда здорового способу життя й можливість долучитися до спортивного життя університету».

Найзапеклішим баскетбольним матчем цього року, направду, видалася гра фізиків і туристів. Фізичний факультет має реноме грізного суперника в командних видах спорту, тому цікаво було спостерігати за перебігом поєдинку та емоціями в критичні моменти. Рахунок стрімко змінювався, жодна з команд до останнього не здавала позицій і не поступалася числом закинутих у кошик м’ячів. Лише в овертаймі з перевагою в 4 очки фізикам усе ж удалося здобути «золото» і в другому (вслід за волейболом) ігровому виді спартакіади. У розмові чемпіони зізналися, що не мають наміру спинятися на досягнутому і прагнуть повторити минулорічний результат – перемогти й у футболі.

Капітан команди-переможниці Анатолій Сусла пишається своїми колегами й висловлює надію, що це «золото» не останнє: «Наш дружний колектив укотре довів, що ми сильні суперники, особливо в ігрових видах спорту. На результат не вплинуло навіть те, що не вдалося зібрати весь минулорічний склад і доводилося будувати гурт по-новому – майже з нуля. Маю визнати, що рівень підготовки суперників однозначно зріс, про що свідчать запеклі баталії як у груповій стадії, так і в фіналі, адже за всю історію змагань не пам’ятаю овертайму. Бажаю успіху всім командам, а нам – нових спортивних перемог ☺».

 «Срібним» призером став факультет туризму та МК. Завідувач кафедри туристичної інфраструктури та сервісу Федір Шандор жартома зауважив, що перепоною на шляху до перемоги стали зайві кілограми. Федір Федорович переконаний, що баскетбол – динамічна гра, яка набуває дедалі більшої популярності і в яку варто грати бодай просто задля задоволення.

Решта команд у підсумковій таблиці розмістилися так:

4 місце – загальноуніверситетська кафедра фізичного виховання

5 – юридичний факультет

6 – економічний факультет

7 – хімічний факультет

8 – природничо-гуманітарний коледж

9 – географічний факультет

10 – медичний факультет

11 – історичний факультет.

 

Запрошуємо всіх до наступного виду викладацької спартакіади – футболу, змагання з якого відбудуться 21 квітня!

 

Оксана Пітра, Медіацентр УжНУ

 

07 квітня 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів