Тухле м’ясо - сюди, а пластикові пляшки — туди!

Нова сміттєва "ера" — як "грім серед ясного неба".

 

Не виключено, що з нового 2016 року закарпатцям прийдеться сортувати сміття, а підприємства, що займаються його вивозом, будуть зобов’язані не просто накопичувати сміття на полігонах, але й утилізувати

Усе це стане можливе у разі прийняття Кодексу поводження з відходами, який активно розробляється Міністерством екології та природніх ресурсів України.

Про це в ході святкування Всеукраїнського Дня довкілля розповів Міністр екології та природокористування Ігор Шевченко, передає «РБК-Україна».

«Зараз ми займаємося таким глибоким інтегрованим підходом в цьому питанні. Ми зараз створюємо такий документ, який буде називатися «Кодекс поводження з відходами», який врегулює всі ці питання, в тому числі роздільне збирання, сортування, а потім найголовніше утилізацію відходів», - зазначив пан Шевченко.

Чиновник розповів, що в Україні порівняно з європейськими країнами на утилізацію йде у вісім разів менше відходів.

«У Європі до 80% відходів утилізується. В Україні буквально 10%. Переважна більшість відходів просто викидається в каналізацію», - додав він.

За словами пан Шевченко, в Мінекології сподіваються, що відповідний Кодекс буде прийнятий до кінця року.

У разі прийняття Кодексу ще цього року, цілком можливо що вже з 2016 року українці таки будуть змушені перейти до європейських стандартів сортування сміття.

 

26 квітня 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів