На Закарпаття повернуться автомобільні «схеми» з 90-х?

У законопроекті 30 днів недостатньо для того, щоб власники автомобілів малі змогу спокійно користуватися автівками, не витрачаючи час та гроші на пальне. 

 

У разі ухвалення цього Закону Україна потрапить в книгу рекордів Гіннеса як найбільша країна, на проїзд якої транзитом необхідно 90 днів... 

Депутатська Фракція «Самопоміч” у Верховній Раді України заявила, що має намір домагатися підвищення терміну легального перебування на території України нерозмитнених авто до 90 днів. 

Про це повідомив голова фракції Олег Березюк.

«Встановленого у законопроекті №1393 рядок у 30 днів недостатньо для того, щоб власники автомобілів малі змогу спокійно користуватися автівками, не витрачаючи час та гроші на пальне».

Зазначимо, що на засіданні комітету депутати провалили підвищення цього строку з нинішніх 5 до 30 днів.

«У разі ухвалення цього Закону Україна потрапить в книгу рекордів Гіннеса як найбільша країна, на проїзд якої транзитом необхідно 90 днів», – коментує новину генеральний директор Всеукраїнської асоціації автомобільних імпортерів і дилерів Олег Назаренко.

Фактично, таким рішенням може бути відновлений так званий канал імпорту авто «тимчасове ввезення”. Подібні прецеденти вже були в кінці 90-х, коли в Україну масово постачалися машини литовської реєстрації за довіреністю. Тоді обсяг таких поставок досягав 200 тис. в рік і фактично домінував на ринку вживаного транспорту.

Але при такому імпорті є і зворотна сторона – держава не отримує ніяких митних платежів з імпорту таких автомобілів, а також падають продажі нових автомобілів і реалізація вживаних автомобілів української реєстрації. На початку 2000-х цю схему безподаткового імпорту ліквідували.

Загалом, на думку автомобілісті, законодавцям насправді необхідно зробити простий крок: залишити невеличке мито на імпортні автомобілі в розмірі 300-500 євро, решта поборів скасувати. Так в Україні на дороги виїдуть якісні та відносно недорогі авто.

Нагадаємо, на Закарпатті кожна третя автівка на іноземних номерах, ввезена у режимі транзит і перебуває під митним контролем...

 

11 травня 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів