Які художні фільми відтепер зась закарпатцям?

Посадовці почали фіксувати, на яких телеканалах транслюються заборонені законом фільми і серіали, що популяризують органи держави-агресора.

 

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення почала фіксувати, на яких телеканалах транслюються заборонені законом фільми і серіали, що популяризують органи держави-агресора, та російські фільми й серіали, що вироблені після 1 січня 2014 року. Такі фільми й серіали Нацрада виявила в ефірі телеканалів «Інтер», «Україна», НТН, ICTV і ТЕТ, повідомив на брифінгу член Нацради Владислав Севрюков.

 

«З 21 квітня ми почали надсилати листи каналам. Ми зверталися до каналів «Інтер», «Україна», НТН, ICTV із зауваженнями, що в них в ефірі виходять такі фільми», - повідомив пан Севрюков.

 

Наприклад, на каналі «Інтер» Нацрада зафіксувала фільми: «Таблетка от слез», «Красивая жизнь», «Бессонница», які вироблені після 1 січня 2014 року.

 

На каналі «Україна» показували фільми «Ищу попутчика», «Память сердца», «Долгий путь домой», які вироблені після 1 січня 2014 року. Крім того, на «Україні» транслюються серіали «След», «Дорожный патруль 11», «Мент в законе», які вироблені після 1 серпня 1991 року, але мають ознаки популяризації або пропаганди органів держави-агресора.

 

Канал НТН отримав зауваження щодо трансляції фільмів «Паутина 5», «Паутина 6», «Гаишники».

 

Канал ICTV отримав зауваження щодо трансляції фільмів «Морской патруль», «Опера» и «Шеф 2».

 

27 квітня до каналів, що транслюють заборонений продукт, додався ще канал ТЕТ із серіалами «Два отца и два сына», «Семейный бизнес», які вироблені після 1 січня 2014 року.

 

«13 травня ми ще раз звернулися до всіх перелічених каналів, тому що трансляція всіх цих продуктів продовжується», - повідомив пан Севрюков.

 

Поки що Національна рада не має змоги впливати на канали, які транслюють заборонені законом фільми й серіали, оскільки закон набирає чинності 4 червня. «Після 4 червня буде проводитися моніторинг каналів на дотримання цього закону і при виявленні подібних фактів ми будемо звертатися до Держкіно, який матиме змогу застосовувати санкції», - повідомив пан Севрюков.

 

Нагадаємо, що 4 червня набуває чинності закон «Про внесення змін до деяких законів про захист інформаційного телерадіопростору України», який забороняє показ фільмів і серіалів, що містять популяризацію або пропаганду органів держави-агресора та їхніх окремих дій, а також російських фільмів і серіалів будь-яких жанрів, вироблених після 1 січня 2014 року.

 

Із 4 червня Нацрада складатиме акти правопорушень щодо каналів і передаватиме їх до Держкіно, який накладатиме на порушників штрафи. Згідно з нормами закону, штрафи накладатимуться в розмірі 10 мінімальних заробітних плат за кожен випадок, вчинений вперше, та у розмірі 50 мінімальних заробітних плат за кожен наступний випадок.

 

 

23 травня 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів