10 березня в горах Закарпатської області оголошено небезпеку сходження лавин

Управління МНС України в Закарпатській області звертається до керівників гірськолижних баз, організаторів туристичних маршрутів, альпіністів та туристів, які мають намір 10 березня здійснювати сходження в гори, відкласти їх до відновлення відповідних погодних умов та припинення лавинонебезпечного періоду.

 

Всі перевали придатні для автомобільного руху, покриття доріг на всіх перевалах окрім Яблунецького - засніжене, на Яблунецькому - сухе, на Абранському та Латірському перевалах спостерігаються опади у вигляді снігу. Для забезпечення проїзду через перевали задіяно 17 одиниць техніки та 29 працівників автодорожніх служб. На дорогах державного, обласного та місцевого значення покриття місцями сухе, накат, ожеледиця. Для забезпечення проїзду чергу? 96 одиниць техніки та 153 працівники дорожніх служб.

За останніми даними Закарпатського обласного центру з гідрометеорології на річках відмічаються незначні коливання рівнів води, утримуються льодові явища. Найбільший підйом рівня води зафіксовано на річці Люта (в районі села Чорноголова) (+ 3 см), найбільший спад на річці Латориця (в районі села Підполоззя) (- 22 см).

На всіх річках спостерігаються льодові явища, тому Управління МНС України в Закарпатській області застеріга? мешканців долин річок від спроб виходити на лід та зверта?ться з проханням дотримуватися правил поведінки на льоду.

 

10 березня 2005р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів