Як закарпатцям правильно зареєструвати газовий котел? Які документи треба подати?

Споживач повинен подати: копiю технiчного паспорта примiщення, де встановлений цей газовий прилад, акт розрiзу димових вентиляцiйних каналiв, куди цей газовий прилад має пiдключатися.

 

Цей акт видає установа, яка має лiцензiю на виконання сажотрусних робiт, або спецiалiзованi пiдприємства. Також потрiбен дозвiл власника будинку. Якщо вiн стоїть на балансi ОСББ чи інших, то дозвiл видають цi структури.  Для приватних будинкiв такого дозволу не треба.

Якщо є всi цi документи, то споживачевi треба написати вiдповiдну заяву й звернутися в газове господарство або у спецiалiзованi фiрми, що мають лiцензiю на виконання газомонтажних робiт.

Там видають технiчнi умови, роблять проектну документацiю, виставлюють рахунок i оформляють котел, якщо вiн змонтований правильно.

Якщо змонтований неправильно, є якiсь порушення, то відсилають свою бригаду, яка приводить усе у вiдповiднiсть до технiчних вимог.

Для споживачiв, якi встановили собi незареєстрованi котли у примiщеннях, де є централiзоване теплопостачання (це переважно висотнi будинки лише з газовими плитами), процедура реєстрацiї котлiв складнiша. Бо в такому разi треба отримати розпорядження мiжвiдомчої комiсiї, i на пiдставi нього  вже далi виготовляються технiчнi умови, проектно-технiчна документацiя й оформляється котел.

Щодо цiни, то вона не фiксована й залежить вiд обсягiв роботи. Реєстрацiя котла може коштувати як кiлькасот гривень, так i тисячу чи п'ять тисяч гривень. Усе залежить вiд того, скiльки там буде затрачено матерiалiв, часу. Що стосується економiчної складової проблеми, то цiна газу для всiх споживачiв з 1 травня по 1 жовтня буде становити 7,188 гривнi за куб.

Але за лiто людина, яка має незареєстрований котел, може зiбрати документи й оформити його, щоб з 1 жовтня платити за газ по 3,6 гривнi за куб (якщо спалила до 200 кубiв).

 

29 травня 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів