Про «правильні» схеми користування «іноземними» автомобілями!

На рідній, а не чужій, території.

 

Чим ближче до західного кордону, тим більше можна побачити автомобілів з іноземними номерами. Їх власники - не іноземці, а наші рідні закарпатці, які придбали автомобіль за кордоном і їздять на ньому без розмитнення по всій країні...

Даємо поради автолюбителям, як це зробити законно.

Жителі прикордонних Львівської, Чернівецької та Закарпатської областей цим користуються. Кількість таких авто з роками збільшується. На Закарпатті їздять в основному з угорськими та словацькими номерами, на Львівщині - з польськими. Люди, які допомагають пригнати в Україні авто, і ті, хто цими послугами регулярно користуються, виділяють всього чотири схеми користування нерозмитненими автомобілями на території України.

Схема 1. Отримання громадянства іншої держави, для жителів Закарпаття найчастіше - угорського. У такому випадку немає ніяких перешкод у придбанні, реєстрації та користуванні автомобілем. Ній дехто й користується, а заодно - і іншими перевагами громадянства.

Схема 2. Якщо авто зареєстровано в Словаччині на резидента цієї країни, який виступив у ролі "утримувача", а ви - той, хто хоче його купити - вписані в техпаспорт як власник. Якщо автомобіль провезе через кордон в Україну словак, ви зможете їздити на ньому протягом одного року. Після цього потрібно знайти "утримувача" -словака, щоб він знову вивезення і ввезення ваш автомобіль аналогічним чином.

Схема 3. Ввезти зареєстровано за кордоном авто самостійно. Як пояснили на Чопській митниці, такі авто вважаються тимчасово завезеними, тому перетинати на них кордон через одну митницю треба через кожні п'ять днів. Якщо авто в'їжджає через одну митницю, а виїжджає через іншу, воно може перебувати на території України не більше 10 діб, і за кермом має бути той самий громадянин, який в'їжджав. Якщо авто зламалося або потрапило в ДТП, або водій захворів, потрібно подати в митницю заяву та відповідні довідки (з ДАІ, СТО, лікарні), які пояснять відстрочка перетину кордону. Зазвичай цим способом користуються працівники і люди, які мають бізнес за кордоном.

Схема 4. Якщо автомобіль зареєстрований в Угорщині або Словаччині на українця, який офіційно є працівником тамтешньої фірми, він може їздити на ньому в Україні без обов'язкового перетину кордону протягом року.

 

01 червня 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів