Народна артистка України Клара Балог згадує про свою соратницю Майю Плісецьку

Не так давно у Німеччині, у віці 90 років, померла всесвітньо відома зірка балету Майя Плісецька.

 

Відома вона партіями Кармен ("Кармен-сюїта" Бізе — Щедріна), поставила балети "Чайка", "Дама з собачкою" Щедріна,, виконувала головні партії в балетах П.Чайковського, О.Глазунова, С.Прокоф'єва. Знімалася в кіно і на телебаченні. До останніх хвилин свого життя віддавалася творчості. Про неї ми поговорили з її соратницею — народною артисткою України Кларою Балог.

— Довелося мені виховувати, — сказала вона, — в Київському хореографічному училищі спільно з Галиною Березовою майбутнього партнера Майї Плісецької. Це — Валерій Ковтун. З нами він дістав настільки сильну школу хореографії, що сама знаменита Майя помітила його без жодних представлень із нашого боку. Коли я зустрілася з нею в Москві — то вона висловила мені свою глибоку подяку за нашого вихованця. Здібності Валерія Ковтуна і надалі прогресували. Ми з Галиною Березовою, котра свого часу закінчила Ленінградське хореографічне училище, були цьому раді.

А познайомив Клару Федорівну з Майєю Плісецькою сам же її учень під час виступів її у оперному театрі у складі Заслуженого академічного Закарпатського народного хору.

— Майя Михайлівна, — покликав він знамениту балерину, — я хочу познайомити вас зі своєю учителькою по Києву.

З того часу між двома великими артистками зав'язалася щира дружба. Всі роки вони часто листувалися, не заважало цьому і часте перебування кожної з них у різних країнах світу.

Михайло ЮРИК.

 

17 червня 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів