«Бич Божий» приніс найвищу режисерську відзнаку керівнику Національного угорського театру

15-й Національний театральний фестиваль POST відбувся в угорському місті Печ, на якому відзнаки тримали найкращі театральні майстри.

 

Зокрема відзнаку за найкращу режисуру отримав Аттіла Віднянський (уродженець Закарпаття), керівник Національного угорського театру за виставу "Бич Божий". У ній йдеться розповідь про вождя гунів Атіллу. Християни 5-го століття називали Аттілу «бичем Божим», страшним покаранням, а у західній традиції затвердилося уявлення про нього як про найстрашнішого ворога європейської цивілізації.

Відзначено ще два члени колективу: українець Олександр Білозуб – за найкращі декорації та Отто Лайош Горват – за найкраще виконану чоловічу роль.

Як зазначив сам Аттіла Віднянський, актори з виставою незабаром вирушать у міжнародне турне, зокрема вже заплановані покази у Китаї, в 2017 році.

Аттіла Віднянський, родом з закарпатського села Мужієво, досі залишається головним режисером Берегівського угорського драматичного театру, який він заснував на початку 1990-х за сприяння Міністерств культури України та Угорщини, інформують Берегівські новини.

 

17 червня 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів