55-та проспектівська ужгородська багатоповерхівка матиме дах (ФОТО)

На кількарічні скарги жителів відгукнувся лише Богдан Андріїв

 

У приймальні виконувача обов’язків міського голови сьогодні доволі людно. З-поміж ужгородців, як виявилось згодом, і літня жінка Ганна Дзюба – жителька будинку №55, що на проспекті Свободи.

Сльози на обличчі бабусі свідчили про візит аж ніяк не від солодкого життя. Закономірно, до Богдана Андріїва вона потрапляє без черги. У пані Ганни нещодавно помер чоловік, у неї група інвалідності і вона вже п’ятий рік поспіль безрезультатно оббиває владні пороги. Справа у тім, що дах будівлі, в якій мешкає жінка, уже два десятиліття тому повинен був відчути на собі капітальний ремонт. У нас звикли робити щось тоді, коли грім вдарить. Та це не про сьогоднішній випадок. Сьогодні вже й дощ пішов, навіть злива. І навіть не сьогодні, а 5 років тому. Рівно стільки у квартирі Ганни Дзюби доволі волого й мокро. На ремонт власної оселі вже коштів нема…

Влада наче вирішила це питання – виділила на капремонт даху 90 тисяч гривень. А потрібно 100. Літерою закону в реконструкції фасаду чи то покрівлі повинні матеріально взяти участь й мешканці будинку. Себто зібрати ще 10 тисяч. На кількість жителів проспекту, 55 це сума невелика. Та нащо витрачати свої, чесно зароблені гроші усім. Дощ капає на голови тільки у двох квартирах. Можу зрозуміти й тих, хто мешкає на перших поверхах. Допоки стихія добереться до них, може й закони перепишуть. Чи то настануть кращі часи. 

Та проблему, погодьтеся, треба було вирішити ще вчора. Нічого, добре, що така можливість з’явилась сьогодні. І вже за тиждень її вичерпають з допомогою не бюджетних коштів. Виконувач обов’язків міського голови Богдан Андріїв запевнив: «Якщо мешканці цього будинку не зберуть необхідну суму, я особисто допоможу фінансово». Тепер я вже побачив інші сльози на обличчі пані Ганни – сльози радості. Відверто, вона зрозуміла що ж відбулось насправді тільки в коридорі. Перепитала мене чи це не сон. І пішла, певно, додому. Розповісти добру звістку принаймні своїм по нещастю сусідам.

Віталій Біровчак  

 

 

02 липня 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів