“Укрзалізниця” під постійним контролем

За результатами розгляду заяви мешканців м.Чоп рішенням адміністративної колегії територіального відділення від 28 лютого 2005 року припинено порушення законодавства про захист економічної конкуренції з боку Львівської залізниці в особі Ужгородської дистанції водопостачання.

 

Порушення полягало у встановленні дистанці?ю водопостачання умови подвійної оплати за понаднормативне водоспоживання у договорах про подачу води населенню та включення в договори на подачу води населенню умов про припинення надання послуг у разі несплати по закінченню двох тижнів від встановленого терміну оплати замість не менше трьох місяців, як передбачено Правилами. Такі дії відповідача визнано порушенням законодавства про захист економічної конкуренції, передбаченого п.1 ч.2 ст.13, п.2 ст.50 Закону України ?Про захист економічної конкуренції у вигляді зловживання монопольним становищем на ринку шляхом встановлення таких умов придбання товару, які неможливо було б встановити за умов існування значної конкуренції на ринку. На порушника накладено штраф.
Питання водопостачання, водовідведення складають важливий сегмент ринку житлово-комунальних послуг і тому знаходяться під постійним контролем територіального відділення.

Прес-служба Закарпатського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України

 

17 березня 2005р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів