Москаль: 15 правосекторівців, до яких прийшли з військкоматів, не виявилося вдома

"Хтось на заробітках. Один відмовився від отримання повістки (складено адмінпротокол), один відверто ухиляється від призову (відкрито кримінальне провадження). Ще один – веде кочовий спосіб життя, тому на обліку не перебуває. Це звичайний бомж циганської народності з Іршавського району", - заявляє новопризначений очільник Закарпаття.

 

Голова Закарпатської облдержадміністрації Геннадій Москаль заявив, що тільки троє бійців закарпатського "Правого сектора" мають відношення до антитерористичної операції. Сім членів закарпатського "Правого сектора" перебувають у розшуку у зв'язку зі стріляниною в Мукачеві.

Про це повідомляє його прес-служба.

Повідомляється, що після стрілянини в Мукачевому Москаль дав вказівку військкоматам підготувати статистику щодо представників закарпатського "Правого сектора".

"Головне питання, яке мене цікавило, хто з них дійсно захищає суверенітет України на Донбасі, а не бере участь у кримінальних розборках на боці одного з кланів за півтори тисячі кілометрів від передової. І ось що з'ясувалося. З усіх членів закарпатського ПС лише троє мають відношення до антитерористичної операції. Один з них зараз служить у Нацгвардії, один підписав контракт зі Збройними силами України, ще один демобілізований, як учасник АТО", - сказав Москаль.

За його словами, 15 членів "Правого сектора", до яких прийшли працівники військкоматів, не виявилося вдома.

"Хтось на заробітках. Один відмовився від отримання повістки (складено адмінпротокол), один відверто ухиляється від призову (відкрито кримінальне провадження). Ще один – веде кочовий спосіб життя, тому на обліку не перебуває. Це звичайний бомж циганської народності з Іршавського району", - заявляє Москаль.

Губернатор повідомив, що семеро членів обласного "Правого сектора" зняті з військового обліку і вісім осіб (у тому числі керівник групи, яка зараз ховається в лісах) зняті з військового обліку, як раніше судимі.

"Семеро перебувають у розшуку у зв'язку з грубою стріляниною в Мукачевому та іншими злочинами. Решта мають відстрочку, невійськовозобов'язані, неповнолітні плюс двоє жінок", - додав він.

Раніше повідомлялося, що стосовно членів закарпатського "Правого сектора" відкрито кримінальне провадження за статтею "бандитизм".

Крім того, напередодні Москаль заявив, що 80% членів "Правого сектора" в Закарпатській обл. мають судимості.

Нагадаємо, після перестрілки в Мукачевому 11 липня, де розгорівся конфлікт між "Правим сектором" і угрупованням, яку пов'язують з народним депутатом Михайлом Ланем, президент призначив Геннадія Москаля головою Закарпатської ОДА, а також були змінені глави всіх силових відомств області.

 

23 липня 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів