Автоматичне нарахування субсидій не відбуватиметься!

Президент України Петро Порошенко ветував ухвалений Верховною Радою Закон «Про внесення змін до Закону України "Про житлово-комунальні послуги" (щодо нарахування субсидій пенсіонерам та інвалідам)».

 

Про це повідомляє міністр соціальної політики Павло Розенко.

За його словами, «Президент України захистив права пенсіонерів та інвалідів на отримання субсидій і ветував закон 2676».

Законодавчий акт зобов’язував структурні підрозділи з питань соціального захисту населення призначати і надавати житлові субсидії за спрощеним порядком непрацюючим пенсіонерам та непрацюючим інвалідам без звернення громадянина, а працюючим – за зверненням громадян з поданням довідок про доходи.

Як зазначив Павло Розенко, закон фактично позбавляє пенсіонерів та інвалідів можливості отримати субсидії. Він не визначає порядок звернення громадян до місцевих органів соціального захисту.

Також норми ухваленого закону передбачають необхідність надання довідок про доходи, хоча Кабмін раніше скасував цю вимогу.

Згідно з даними, які наводять у Мінсоцполітиці, якби закон №2676 вступив у дію, то 2,5 млн українців втратили б право на субсидію.

 

28 липня 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів