Турнір пам’яті Кірпи зібрав на Закарпатті українських та закордонних залізничників (ФОТО)

Цьогорічні змагання запам’ятаються його учасникам та численним уболівальникам своєю масовістю, високою майстерністю учасників, невимушеною атмосферою їх  проведення.

 

Доброю традицією у Закарпатті за активного сприяння обласної галузевої профспілки залізничників стало щорічне проведення спортивних змагань пам’яті Героя України, колишнього міністра транспорту і зв’язку Георгія Кирпи. Цього року на церемонії відкриття змагань на Ужгородському залізничному вокзалі учасників та численних гостей привітали голова оргкомітету змагань, голова Ужгородської територіальної профспілкової організації Львівської залізниці Ярослав Афтанас, начальник Ужгородської дирекції залізничних перевезень Олександр Пушкаш, інші почесні гості. Було зачитано привітання з нагоди цієї події від дружини Георгія Кирпи Жанни Ігорівни.

У напруженій спортивній боротьбі проходили змагання з міні-футболу, які відбулися на чопському стадіоні «Локомотив». У турнірі було встановлено рекорд масовості: його учасниками були 34 команди, в тому числі залізничники з Угорщини, Словаччини, «Укрзалізниці», Одеської,  Південно-Західної та Львівської залізниць. Представницькі змагання проходили у двох групах: серед підрозділів залізниць та керівного складу.

Перше місце серед працівників-залізничників завоювала команда «Укрзалізниці», яка після нульової нічиєї в основний час у серії пенальті перемогла футболістів вагонного експлуатаційного депо Ужгород. Треті призери – команда станції Чоп.

Внічию – 1:1 – закінчилася вирішальна зустріч серед команд керівного складу між футболістами Тернопільської дирекції залізничних перевезень та  партії «Відродження». У серії пенальті перемогу здобули тернопільчани. Третьою стала команда Львівської дирекції залізничних перевезень.

Іншим видом престижних змагань пам’яті Георгія Кирпи став традиційний меморіальний турнір з шахів, який проходив у холі Ужгородського залізничного вокзалу. Серед 46 його учасників – 1 міжнародний майстер, 2 майстри ФІДЕ, 16 кандидатів у майстри. Переможцем меморіалу став мукачівець Василь Гуйван. На другому місці – 13-разова чемпіонка Закарпаття Ольга Юшко з Ужгорода, на третьому – ужгородець Олександр Подгорнов.

До програми турніру також входили змагання з нардів – давньої класичної гри, де за перемогу змагалися 28 учасників. Перше місце тут зайняв наш гість з Вірменії Жирайр Геворкян. Другим призером став Віктор Курін (залізнична СЕС-8), третім – Василь Маринець (Хустська дистанція колії).

На закінчення призерам змагань у видах спорту були вручені нагороди – кубки, медалі, дипломи організаторів. Усі учасники отримали пам’ятні сувеніри від Міжнародного благодійного фонду імені Георгія Кирпи. Нагороди вручили великий ентузіаст і організатор спорту, голова Ужгородської територіальної профорганізації Львівської залізниці Ярослав Афтанас, інші члени оргкомітету.

Цьогорічні спортивні змагання пам’яті Георгія Кирпи надовго запам’ятається його учасникам та численним уболівальникам своєю масовістю, високою майстерністю учасників, невимушеною атмосферою їх  проведення. А ще – цікавим конкурсом на краще приготування бограча та численними призами за спортивні досягнення.   

На фото:

- учасники меморіального турніру з шахів;

- призи – переможцям турніру;

- голова оргкомітету змагань, голова Ужгородської територіальної профорганізації Львівської залізниці Ярослав Афтанас.

 

Сергій Баранчиков,

завідувач відділу організаційно-

гуманітарної роботи

Закарпатської облпрофради

 

04 серпня 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів