П’ять альтернатив ранковій каві

Більшість закарпатців залежні від кавового напою, особливо зранку. Але влітку, коли неймовірна спека, не надто хочеться пити каву, адже вона викликає зневоднення організму. Чим можна її замінити?

 

1. Зелений чай  трохи поступається каві за dмістом кофеїну, але значно багатший антиоксидантами. У ньому багато аскорбінової кислоти (вітаміну С), тому він – чудова профілактики застуди.

2. Злакова «кава».  Злакові замінники кави – напої, що дуже смакують як з молоком, так і без нього. І заряджають енергією на продуктивний ранок. Також добре підійде напій з цикорію. Смачно і дуже корисно!

3. Чай з імбиру.  Імбир – дуже популярна рослина у різних кухнях світу. Його використовують як природне протизапальний і болезаспокійливий засіб. Він прискорює обмін речовин і стимулює кровообіг. Саме тому імбир радять як засіб для схуднення . Одна з головних властивостей імбиру – це зняття млявості, апатії і втоми. Заварити імбирний чай можна, наприклад, за таким рецептом : подрібнити невелику кількість кореня імбиру і дати йому настоятися протягом 5-7 хвилин. Для смаку і більшої користі радимо додавати мед. Втім, в інтернеті можна знайти дуже багато хороших рецептів  імбирного чаю на свій смак.
 
4. Фруктовий або овочевий фреш (а можна і фруктово-овочевий). Прохолодний сік добре втамовує ранкову спрагу. Утримайся від прийому кислого соку на голодний шлунок. Про користь такого напою багато розповідати не треба — мікроелементи, вітаміни , різноманітність і кількість яких залежить тільки від ваших смакових вподобань. А ще – заряд енергії і бадьорості!

5. Гарячий шоколад чи какао . Їх вживання скорочує ризик серцево-судинних захворювань, завдяки флавоноїдам, за вмістом яких какао не поступається червоному вину, цедрі цитрусових і зеленому чаю. А ще, це ранкова порція магнію, заліза, кальцію, калію, вітамінів, А, С, Е, D і вітамінів групи В. Теобромін, що міститься в какао (аналогічний кофеїну по підбадьорливому ефекту), гарантовано позбавить вас від залишків сонливості. Також какао та гарячий шоколад чудові антидепресанти.

 

16 серпня 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів