Валерій Асадчев: З 2005 року почнеться виплата заборгованостей освітянам по статті 57 Закону “Про освіту”

в парламенті був прийнятий в цілому законопроект “Про реструктуризацію заборгованості з виплат педагогічним, науково-педагогічним та іншим працівникам закладів освіти, передбачених ст. 57 Закону України “Про освіту”.

 

Відповідно до нього, з 2005 року почнеться виплата заборгованостей освітянам за ст. 57 (за вислугу років, на оздоровлення тощо). За словами одного з авторів законопроекту, народного депутата України Валерія Асадчева, ?заборговані державою гроші отримають навіть ті педагогічні працівники, які зараз на пенсії, що, до речі, стане підставою для її перерахунку і збільшення?.



?Законом передбачено, що з 2005 року заборгованість у вигляді спеціальної цільової субвенції почне погашатися рівними частинами протягом 5 років?, - повідомля? заступник голови Бюджетного комітету Верховної Ради. Він зауважив, що ?гроші повертатимуться з державного бюджету до місцевих, навіть якщо місцеві бюджети вже виплатили ці гроші освітянам чи то з власної ініціативи, чи то за рішенням суду?. Важливим ? також той факт, що відповідно до прийнятого закону не буде нарощуватися нова заборгованість, оскільки законом заборонено призупинення виконання ст. 57. Тобто ?якщо зараз хтось спробу? зупинити дію статті 57 закону ?Про освіту?, то вона просто переросте у кредиторську заборгованість?, - наголосив депутат.

Валерій Асадчев підкреслив, що ?необхідність у врегулюванні питання заборгованості по статті 57 назріла вже давно ? зважаючи як на соціальні проблеми освітян, так і на непорозуміння, викликані цим у місцевих бюджетах?. Тож, за його словами, ?для представників Блоку Ющенка, які брали безпосередню активну участь в напрацюванні цього законопроекту, було важливим проголосувати будь-який із запропонованих законопроектів у першому читанні і напрацювати спільні узгоджені пропозиції до другого?. ?Я дуже задоволений, що нам це вдалося?, - наголосив депутат.

Прес-служба УНП

 

25 червня 2004р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів