Директорів шкіл в області призначатимуть лише після згоди батьків і громадськості

Міністр освіти і науки України, ужгородець Сергій Квіт закликає активніше долучатися до обговорення законопроекту "Про освіту".

 

У законопроекті «Про освіту» повинні бути зафіксовані права і обов’язки батьків та громадськості в освітньому середовищі. Але не потрібно встановлювати чіткі рамки, котрі будуть обмежувати розвиток самої системи освіти.

Про це сьогодні, 19 серпня, заявив міністр освіти і науки України Сергій Квіт під час громадського обговорення проекту закону «Про освіту», інформує прес-служба МОН.

Проект закону «Про освіту» обговорювався в широкому колі експертів, освітян, батьків і представників громадськості. Окрім того, обговорення транслювалося в режимі он-лайн на освітньому порталі «ПедПреса».

Міністр освіти і науки Сергій Квіт закликав учасників активно долучатися до обговорення законопроекту «Про освіту», обмінюватися думками та вносити свої пропозиції.

«Закон «Про освіту» має дійсно представляти напрацювання освітянської громадськості»,- наголосив Сергій Квіт.

Як повідомив Сергій Квіт, у вересні парламенту буде представлено цілу низку законопроектів, які присвячені освіті та науці. Зокрема, це закони «Про освіту», «Про професійну освіту», «Про наукову та науково-технічну діяльність».

Під час обговорення Сергій Квіт підтримав ідею представників громадськості, що в законопроекті повинні бути зафіксовані права і обов’язки батьків та громадськості в освітньому середовищі. Водночас міністр зазначив, що не потрібно встановлювати чіткі рамки, котрі будуть обмежувати розвиток самої системи освіти. На думку Сергія Квіта, система повинна розвиватися та бути гнучкою.

«Директор школи повинен обиратися під контролем батьків та громадськості – голосуванням. Своєю чергою, кандидат на цю посаду повинен презентувати своє бачення реформування школи. Це і є гнучка система, яка повинна бути прописана в тексті закону»,- заявив міністр.

Відповідаючи на запитання учасників обговорення, Сергій Квіт повідомив, що питання з підручниками знаходиться під контролем Міністерства освіти і науки. Міністр також зазначив, що вчора відбулася зустріч з видавцями щодо друку підручників.

«Зараз ми маємо половину коштів, які нам виділили депутати Верховної Ради, і міністерство робить все можливе, щоб підручники потрапили до шкіл до навчального року», – розповів Квіт.

Щодо електронних підручників Сергій Квіт зазначив, що застосування електронних версій книжок потребує вирішення не тільки на законодавчому рівні, й суспільство має бути до цього готове.

Під час обговорення законопроекту «Про освіту» заступник Міністра освіти і науки Павло Полянський закликав учасників бачити в проекті документа не тільки втілення власних пропозицій, а й мати бачення, як виглядатиме проект в цілому. Заступник міністра також наголосив, що відомство дослухатиметься до кожної пропозиції.

«Наша мета не бути промовцями, а слухати ідеї та пропозиції», – наголосив Павло Полянський.

 

20 серпня 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів