Ужгородським учасникам АТО дають ділянки в «компотному» районі міста (ФОТО)

У середу, 26 серпня, в Ужгородській міській раді засідала комісія з питань визначення потреби в земельних ділянках та порядку їх надання учасникам бойових дій у зоні проведення АТО та родинам загиблих воїнів.

 

Нині комісія, яку очолює секретар міської ради Богдан Андріїв, розглянула 106 заяв учасників АТО, з них близько 30 % - з наявністю посвідчення учасника бойових дій. «З 106 заяв 20 – це люди, які подали заяви через Центр надання адміністративних послуг. Тобто, люди самі собі підшукали земельні ділянки, перевірили, що вони не зайняті і подали заяви. Ці 20 заяв будуть винесені на комісію та на сесію міської ради. Інші заяви були подані через відділ звернення громадян без конкретних земельних ділянок. Серед цих заяв також є звернення від громадян, які не зареєстровані в місті Ужгороді», – поінформував начальник відділу землекористування Ужгородської міської ради Олександр Чепкий.

У переліку заяв був і лист-клопотання військової частини В0124, в якому було прохання забезпечити земельними ділянками в місті дев’ятьох військових частини - учасників АТО.

На засідання комісії були присутні двоє учасників АТО - Юрій Фединець та Іштван Ріцко. Чоловіків мобілізовано ще у першу хвилю. Вони подали заяви, які надійшли через Центр надання адміністративних послуг: одна з них у березні, а інша в червні. Обоє претендують на земельні ділянки у районі вулиці Журавлиної міста Ужгород.

Попереднє рішення комісії - першочергово надавати земельні ділянки сім’ям загиблих та пораненим учасникам АТО. Далі розглядати заяви військовослужбовців, а потім вже працівників СБУ, прикордонників, міліції та інших.

З цього приводу висловився Богдан Андріїв, зауваживши, що кожен учасник АТО одержить земельний наділ, незалежно від його категорії: чи він був добровольцем, чи військовослужбовцем чи мобілізованим. «Якщо виникають проблеми у заявників, які бажають отримати землю в межах міста через їх відсутність, то ми зобов’язані підшукати вільні земельні ділянки для індивідуального будівництва найближче до Ужгорода».

Для того, аби отримати земельну ділянку, потрібно подати звернення через відділ звернення громадян Ужгородської міської ради, а також надати паспортні дані, ідентифікаційний номер та довідку учасника АТО або посвідчення учасника бойових дій. Такий самий пакет документів потрібен і для заяв, які подаються в Центр надання адміністративних послуг. Сюди ж можна додати графічні матеріали на конкретну земельну ділянку.

Усі пропоновані земельні ділянки в Ужгороді знаходяться по вулицях Озерній та Загорській.

Проголосувати за цей проект-рішення депутати зможуть тільки у вересні на черговій сесії Ужгородської міської ради.

Валерія Дідух для Uzhgorod.net.ua

 

27 серпня 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів