МК: Пам’ятник невідомому має цілком пізнавані риси обличчя

"На другому поверсі Верховної ради України, прямо біля входу в сесійний зал, днями був установлений пам’ятник "Невідомому бандиту". Обличчя якого дуже нагадує головного "душителя опозиції", керівника адміністрації президента України Віктора Медведчука", - пише Олег Бальзак, кореспондент російської газети "Московский комсомолец".

 

Президентський функціонер став прообразом скульптурного витвору відразу з кількох причин. Головна - скандальні вибори мера невеликого містечка Мукачеве поблизу мадярського кордону, що відбулися 18 квітня. Офіційні власті у якості кандидата виставили місцевого мадяра Ернеста Нусера. Опозиція - свого кандидата Віктора Балогу, який теж ма? мадярські корені. Небезпідставно припускаючи, що в Балоги в рідному йому місті ? маса прихильників, штаб Ернеста Нусера попросив київське керівництво надіслати в Закарпаття якнайбільше спостерігачів. Вони і приїхали. Щоправда, чомусь більше були подібні на представників іншої категорії населення: усі, як один, бритоголові, у шкіряних куртках.

Підсумки голосування в місті підбивалися сво?рідно. Невідомі зламали двері приміщення, де зберігалися бюлетені і протоколи з виборчих дільниць, і викрали всю документацію. Підозра впала, природно, на невідомих суб"?ктів у шкіряних куртках. А оскільки всі вони представляли партію, лідером якої і ? Медведчук, передісторія появи статуї, яка віта? відтепер кожного, хто входить до сесійного залу ВР, зрозуміла.

Кажуть, депутати поставилися до приколу опозиціонерів з розумінням. Біля статуї, яка зовні нагаду? одного з керівників країни, навіть фотографуються. Гонорари за позування парламентським кореспондентам депутати і їхні помічники-консультанти добровільно кидають в урну, яка стоїть поруч, - "на боротьбу з бандитизмом". Загальноприйнята такса - 5 гривень, але можна кинути й більше.

 

25 червня 2004р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів