Закарпаття шле телеграми-блискавки в Кабмін, Генпрокуратуру та МОЗ України!

Сьогодні, 4 вересня, кероівництво Закарпатської обласної ради направило телеграми Прем’єр-міністру України Яценюку А. П., Міністру охорони здоров’я України Квіташвілі О. М., а також Генеральному прокурору України Шокіну В. М. щодо надзвичайної ситуації у регіоні.

 

 

Ця надзвичайна ситуація склалась з приводу виявлення та поширення на території Закарпатської області небезпечної інфекційної хвороби - поліомієліту.

«Причиною, яка призвела до поширення зазначеного захворювання,  є абсолютна, а у даному випадку навіть злочинна бездіяльність Міністерства охорони здоров’я України по забезпеченню області у встановлені строки та в необхідній кількості вакциною проти поліомієліту. При цьому відомо, що на закупівлю цієї вакцини державою в цьому році своєчасно виділено чималі кошти з Держбюджету, в тому числі і на вакцинацію у Закарпатській області.   

Необхідно врахувати й те, що область межує з п’ятьма європейськими країнами, через неї транзитом пересувається велика кількість осіб, численні нелегальні мігранти з країн Азії та Африки, які можуть бути носіями поліомієліту і становити потенційну небезпеку виникненню епідемії.

Така ситуація може призвести до катастрофічних наслідків у вигляді швидкого поширення небезпечної  хвороби серед населення.

Враховуючи значущість питання, прошу Вас особисто негайно втрутитись в ситуацію та вжити всіх невідкладних  заходів із забезпечення медичних закладів Закарпатської області необхідною кількістю вакцин проти поліомієліту та інших небезпечних хвороб.

У разі ігнорування зазначеної проблеми, пов’язаної з виявленням випадків поліомієліту, подальшою злочинною бездіяльністю МОЗ України  та зволікання із постачанням вакцини до медичних закладів області, будемо змушені звернутися за допомогою та втручанням до Верховного комісара Європейського Союзу» - наголошує керівництво облради      

Враховуючи значущість зазначеного питання,  керівництво облради просить  Генерального прокурора України провести  необхідну перевірку причин відсутності вакцини та вжити усіх необхідних заходів прокурорського реагування до МОЗ України, які б змусили профільне міністерство у найкоротші строки забезпечити медичні заклади Закарпатської області належною кількістю вакцин проти поліомієліту, повідомили у прес-службі облради.

 

04 вересня 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів