Городянам набридло безконтрольне свавілля влади! (ФОТО, ВІДЕО)

І вони громадою вийшли на захист однієї з небагатьох міських водойм, які ще збереглися, але ледве "животіють".

 

Воду ужгородці з дому принесли у пляшках. Таким незвичним флеш-мобом містяни прагнуть показати владі, що озеро можна врятувати.

Захід, що відбувся напередодні – вимушений крок. Озеро колишнього цегельного заводу чи не єдина зелена зона на увесь густонаселений мікрорайон, в якому проживають десятки тисяч людей. Однак влада міста, за словами активістів, прагне і цю зелену зону перетворити у територію багатоповерхівок та торгівельних центрів, незважаючи на те, що в попередньому генплані вона була чітко позначена зеленим кольором. Одна з причин – озеро засихає, а територія довкола часто горить, пише "День".

Участь у заході взяли близько сотні людей, вони закликають усіх небайдужих довести, що  громада таки має силу відстояти свої права. За словами активістів, найбільший мікрорайон через тотальне будівництво залишиться зовсім без зеленої зони, передбаченої, зокрема і законодавством.

Б’ють на сполох і зоолюбителі, адже озеро стало осередком проживання багатьох видів птахів. Так орнітолог Оксана Станкевич-Волосянчук зазначає: "Тут живе 5 видів птахів, що гніздяться. Це схожі на качечок лиски, їх можна спостерігати, вони не бояться людей.  В рогозі ховаються водяні курочки, які внесені до червоного списку Закарпаття. Окрім цього тут також оселяться і бугайчик, який охороняється різними європейськими списками, очеретянка велика і крижень. Досить часто прилітають на наше озеро і лебеді. Споглядання за птахами – це певний елемент естетичного виховання".

Активісти зазначають, що замість 45 гектарів зеленої зони для жителів мікрорайону, вони мають тільки 9, 7 з яких планується забудувати.

 

07 вересня 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів