Одна з центральних вулиць Ужгорода і нині відповідає перекладу своєї назви з італійської (ФОТО)

Корзо отримала цю назву за часів Другетів, до цього вона називалася Мостова, а перед цим, на чесь письменника - вулиця Ф. Казінці. 

 

Одна з найважливіших вулиць Ужгорода і сьогодні цілком відповідає перекладу своєї назви з італійської - "вулиця, де прогулюються". 

Корзо отримала цю назву за часів Другетів, до цього вона називалася Мостова, а перед цим, на честь письменника - вулиця Ф. Казінці. 

Вулиця Казінці (Корзо)

На цій вулиці жило чимало заможних ремісників. Магазинчики тут були переважно єврейські. Тут можна було придбати все, що забажаєші. Після вдалого шопінгу можна було відпочити у одній з кав'ярень і кондитерських. 

Найвідоміша з них була в будинку легіонерів - кондитерська Пурми, яка знаходилася на розі вулиць Духновича і Корзо.

пл. Корятовича, ріг вулиці Духновича і Корзо. Так званий будинок легіонерів або цукерня Пурми

Так виглядала Корзо дещо пізніше:

вул. Корзо, дещо пізніше

На цій світлині Корзо підписують Ul. Dra. Rašina.

Корзо. Тут — Ul. Dra. Rašina

Саме на перехресті вулиць Корзо та Волошина знаходився будинок з гарною назвою «Білий корабель», яку він успадкував від ресторану. В 1909 р. будівля згоріла, проте з часом була відбудована. Нині це житловий будинок з магазинами та кав’ярнями на першому поверсі, пише oldUngvar

Будинок на перехресті вулиць Корзо та Волошина з гарною назвою «Білий корабель», яку він успадкував від ресторану, який тут колись знаходився.

А так виглядав ріг провулку Театрального та вулиці Корзо у 1924 році. 

1924 р. Кут провулку Театрального та Корзо, готель «Коруна», ліворуч будинок, на місці якого тепер...

На цій світлині - аптека на розі вулиць Театральної і Корзо.

...аптека на розі вулиць Театральної і Корзо

Архітектурні будівлі вулиці Корзо сьогодні суттєво змінилися. На жаль, псують їх недоречні вивіски, а то й добудови на самих спорудах. Однак своєї популярності Корзо не втрачає, а її перехрестя з вулицею Волошина й надалі залишається одним із найбільш популярних місць зустрічі ужгородців. 

 

13 вересня 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів