Москаль: Правосекторівців, які брали участь у мукачівських подіях, вже нема...

По «легендарному» закарпатському Правому сектору задокументовано два десятки злочинів, усе передано у Генеральну прокуратуру, стверджує голова Закарпатської ОДА.

 

22 епізоди злочинної діяльності ПС у Закарпатській області задокументовані і передані в ГПУ. Про це в ефірі телеканалу "112 Україна" заявив голова Закарпатської облдержадміністрації Геннадій Москаль.

"Для мене все ясно як білий день (щодо подій у Мукачеві, - ред.). У нас Генеральна прокуратура веде слідство щодо подій, які були 11 липня, а також "легендарний" у лапках "Правий сектор" Закарпатської області, ще задокументовано їхньої злочинної діяльності 22 епізоди. Все передано в Генеральну прокуратуру", - заявив Москаль.

«Що я буду розказувати — я не слідчий, не суддя, не прокурор. Мене не цікавлять події 11 липня. Їх уже нема, нема цього Правого сектора, дивним чином хтось розбився, хтось помер, хтось пропав», — повідомив губернатор.

І зазначив, що за 13 років ситуація в Закарпатській області змінилася в гіршу сторону.

"Мені все ясно, я не прийшов в Закарпаття, що я там ніколи не був. Я там працював начальником управління внутрішніх справ, працював у 2001 р., 2002 р. головою Закарпатської обласної державної адміністрації. Там ні еліта не змінилася, нічого, абсолютно. Помінялося, але за 13 років мене не було і все змінилося в гіршу сторону", - заявив він.

Нагадаємо, 18 вересня ТСК відзвітувала про розслідування подій у Мукачеві перед народними депутатами. У доповіді говорилося, що конфлікт значним чином був спровокований діями керівництва УМВС та УСБУ. Москаль розкритикував доповідь Тимчасової слідчої комісії з розслідування перестрілки.

Конфлікт у Мукачеві 11 липня почався після того, як два десятка озброєних осіб у камуфляжній формі з написами "Правий сектор" і відповідними наклейками на автомобілях відвідали офіс народного депутата Михайла Ланя. Зустріч закінчилася перестрілкою. Повідомлялося, що постраждали 14 осіб, були загиблі. Після цього бійці ПС зникли у горах. Щодо подій у Мукачеві в даний момент ведеться слідство.

 

21 вересня 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів