Прихильники екстриму з усієї країни підкорювали круті віражі гірських трас Хустщини

Подібне дійство на Закарпатті відбувається вже другий рік поспіль.

 

Із 15 до 18 жовтня в місті над Тисою проходили масштабні велозмаганеня. На захід з’їхалось більше п’яти десятків учасників із різних куточків держави, зокрема, з Києва, Львова, Чернівців, Тернополя Луцька, Харкова, Червонограда, Ужгорода, Мукачева.

Прихильники екстриму на залізних конях підкорювали як круті віражі гірських трас, так і змагалися на швидкісних та кантрійних велосипедах на трасах Хустщини.

- Подібне дійство проводимо вже другий рік поспіль. Торік змагання тривали два дні – наразі ж – чотири. Відрадно, що зараз знайшлось багато охочих підтримати нас матеріально. Зазначу, що постійно нам допомагає Хустська міська рада, наразі долучилась і райдержадміністрація, – розповів для редакції новин «Карпатського об’єктива» організатор змагань, очільник ГО «Велооб’єднання» Андрій Козир. – Втішає, що серед учасників маємо як багато 13-14-річних юнаків та дівчат, так і досвідчених майстрів та кандидатів у майстри спорту, представники команди збірної України.

Слід зазначити, що змагання проходили на трасах різної протяжності, складності та з різним покриттям аж у п’ять етапів – прогон, спринт на шосе, підкорення гори, що веде на телевежу в Рокосові, шосейна гонка до Велятина, крос-кантрі та, власне, безпосередньо веломандрівка на вершину Хустського замку.

Між іншим, найстаршим учасником змагань став 72-річний Станіслав Ковальчук зі Львова, а наймолодшою велокросменкою – Ніколетта Веклюк із Ужгорода. Відповідно до категорій перші місця посіли: Ніколетта Веклюк із Ужгорода, Артур Гергардт із Хуста, Андрій Матвеєв із Чернівців, Олександр Зубенко з Ужгорода, Василь Добра з Хуста, «срібло» дісталося – Аліні Губенко з Харкова, Володимиру Клекоцюку з Луцька, Томасу Величку з Хуста, «бронзові» ж нагороди вибороли – Наталія Осадчук та Олександр Зубенко з Ужгорода і Станіслав Титаренко з Харкова.

До речі, в суботу, на даунхіл-трасі під час змагань швидкісного спуску, які організував інший клуб – «Веломан Хуст-екстим» (керівники Леся та Микола Логіни), перше місце у своїй віковій групі посів наймолодший велогонщик краю – дев’ятирічний Микола Логін.

Марина АЛДОН

 

19 жовтня 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів