У новому паспорті не буде інформації про укладення шлюбу та реєстрації місця проживання особи

Як замінюватимуться паспорти громадянина України на ID-картки нового зразка.

 

Поступова заміна паспортів-книжечок на нові ID-картки відбуватиметься протягом найближчих 5 років.

З 1 січня 2016 року міграційна служба розпочне впровадження нової національної системи ідентифікації громадян на основі електронної бази даних та видачу нових паспортів громадянина України у формі пластикової картки.

На першому етапі пластикові ID-картки видаватимуть безкоштовно особам по досягненню 14 років. Окрім того, буде запропоновано оформлення нових паспортів-карток громадянам, які звертатимуться до підрозділів міграційної служби із заявами про відновлення втрачених документів, а також про оформлення та видачу паспорта громадянина України для виїзду за кордон.

Обов’язкової заміни паспорта-книжечки на пластикову ID-карту не буде.

Також передбачено поступове передавання функцій з прийому громадян та видачі документів до центрів надання адміністративних послуг, утім на першому етапі ЦНАПи та підрозділи міграційної служби прийматимуть громадян паралельно через різну ступінь готовності ЦНАПів виконувати ці функції та через очікуване суттєве зростання попиту на нові документи у перший рік.

У новому паспорті не буде інформації про укладення шлюбу та реєстрації місця проживання особи. Для підтвердження місця проживання, міграційна служба безкоштовно видаватиме громадянам відповідні витяги з реєстру. Проте, із розвитком електронного урядування та сфери надання адміністративних послуг, за деякий час таке підтвердження не буде необхідним ані при зверненні до органів влади, ані для банківських установ.

Головними перевагами нового паспорта є захищеність від підроблення та можливість у подальшому отримувати більшість адміністративних послуг через мережу Інтернет без необхідності витрачати години у чергах до чиновників.

 

27 жовтня 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів