В області цьогоріч зібрали понад 2,6 мільярда гривень податків

Лише у жовтні надійшло понад 281 мільйон гривень.

 

Надходження податків до казни в жовтні поточного року становить 281 млн 81 тис. грн, що на 30 млн 168 тис. грн більше жовтня 2014 року.

Основне призначення податкових надходжень – забезпечення бюджету країни фінансовими ресурсами. За оперативними даними, результат податкових надходжень до Зведеного бюджету в Закарпатській області з початку року, становить 2 млрд 623 млн 642 тис. грн. У порівнянні з аналогічним періодом 2014 року перерахування зросло на 887 млн грн.

На сучасному етапі економічних перетворень в Україні посилюється роль системи оподаткування та податкової політики в системі бюджетно-податкового регулювання економіки. Виконуючи фіскальні функції, податки одночасно забезпечують раціональний перерозподіл валового внутрішнього продукту, слугують вагомим важелем державного регулювання економіки.

Так, одні податки спрямовуються до місцевих бюджетів інші до Державного бюджету. Кошти, які отримали місцеві скарбниці, а це 1 млрд 397 млн 567 тис. грн, будуть спрямовані на вирішення потреб місцевих громад, кошти, що спрямовані до Державного бюджету – 1 млрд 223 млн 706 тис. грн забезпечуватимуть загальнодержавні потреби.

– Податкові надходження посідають провідне місце серед різних методів мобілізації бюджетних ресурсів та інструментів державного регулювання економіки. В Закарпатській області до Зведеного бюджету податкових коштів надійшло від суб’єктів господарювання та громадян, що стоять на обліку у ДПІ м. Ужгорода – 681 млн 440 тис. грн, Мукачівській ОДПІ – 499 млн 28 тис. грн та Ужгородській ОДПІ – 449 млн 834 тис. грн. Ці суми податкових надходжень свідчать про те, що в цих районах і містах області найактивніше розвивається економіка і сплачується найбільше податків, – зазначає Олексій Петріченко, начальник Головного управління ДФС у Закарпатській області.

За словами керівника, від сумлінної сплати податків, рівня високої податкової культури, залежить наскільки успішно функціонуватиме одна з найдавніших форм фінансових відносин між державою і членами суспільства. Необхідно усвідомлювати, що для виконання державою своїх функцій необхідні грошові кошти, і від того наскільки прогнозовано, і стабільно вони надходять залежить ефективне створення загальнодержавних централізованих фондів, необхідних для виконання державою її функцій, інформує відділ комунікацій Головного управління ДФС у Закарпатській області.

 

 

05 листопада 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів